Natur-elle, het bedrijf dat baby & lifestyle artikelen ontwikkelt m.b.v. milieuvriendelijke stoffen, houdt zich natuurlijk ook bezig met een duurzame bedrijfsvoering. Dat houdt onder meer in dat Natur-elle spaarzaam omgaat met energie en grondstoffen. Bovendien gebruikt Natur-elle in haar bedrijf groene energie die wordt geleverd door windmolens. Productie van de artikelen vindt plaats in naai-ateliers in Europa en niet aan de andere kant van de wereld, zodat de transportafstand kleiner is en de^ CO2-uitstoot minder. Maar ook gaat Natur-elle zuinig om met haar grondstoffen, zoals (kostbare) biokatoenen stoffen. Het knipafval dat ontstaat tijdens de productie van biokatoenen artikelen wordt niet weggegooid maar verzameld en gescheiden. Helemaal volgens het Crade2Cradle principe ‘afval = voedsel’ geeft Natur-elle een nieuwe functie aan dit afval.

De allerkleinste restjes biokatoenen stof zijn ideaal als vulsel voor knuffels en kussentjes. De grotere resten knipafval worden tot een grote bontgekleurde lap stof genaaid, waarvan weer unieke producten kunnen worden geproduceerd. Het eerste artikel dat Natur-elle hiervoor heeft ontwikkeld, is het eco-chic etui.

De buitenkant van dit fraaie etui is gemaakt van allerlei verschillende biokatoenen stoffen. De binnenkant is gevoerd met een stevige ongebleekte biokatoenen canvas. De grote vrolijk gekleurde knoop, waarmee het etui kan worden gesloten, maakt het etui helemaal af. Het eco-chic etui is kleurrijk en stijlvol en bovendien uniek, want geen enkel exemplaar is hetzelfde! Handig voor het opbergen van kleine spulletjes, zoals make-up, pennen, klein speelgoed, etc. De winkelverkoopprijs bedraagt €14,95 en het etui kan via de website van Natur-elle worden besteld.