Ecochain en Sourcing Champions bundelen hun krachten om milieudata om te zetten in zakelijke kansen! Sourcing Champions biedt inkoopadvies op het volgende niveau. Ze combineren strategieadvies met digitale technologie om maximale waarde te leveren. Nu met een compleet nieuwe digitale partner om duurzame verandering te stimuleren. “Als nieuwe implementatiepartner van Ecochain verrijkt Sourcing Champions haar duurzaamheidsprogramma om uw bedrijf toekomstbestendig te maken.”

“Wij vertalen milieudata naar duurzame doelstellingen en tastbare initiatieven. Het partnerschap zorgt ervoor dat uw bedrijf uitblinkt in het verzamelen, meten en begrijpen van uw milieugegevens. We zorgen voor volledige zichtbaarheid in uw organisatie en sturen de NetZero-roadmap van uw bedrijf aan.”

Ecochain’s Environmental Intelligence Platform helpt bedrijven een duurzame impact te maken door middel van hun activity-based footprinting-technologie. Het softwareplatform heeft uitgebreide en sectorspecifieke databases om uw bedrijf te helpen zijn volledige ecologische voetafdruk te meten. Ecochain meet uw voetafdruk over uw directe (scope 1) en indirecte (scope 2 & 3) emissies. Door uw materiaal- en processpecifieke footprints terug te koppelen aan elk afzonderlijk product, creëert Ecochain een diepgaande levenscyclusanalyse (LCA) van uw hele productportfolio.

Aangezien leveranciers (scope 2 & 3) vaak goed zijn voor meer dan 70% van de ecologische voetafdruk van bedrijven, blijft de meeste milieu-impact onveranderd, zelfs wanneer bedrijven hun directe (scope 1)-emissies verminderen. Sourcing Champions richt zich op de scope 2 en 3 emissies en levert advies op het gebied van verantwoorde inkoop om transparantie en doorbraken te creëren in de ecologische voetafdruk van de toeleveringsbasis.

Het partnerschapsprogramma biedt een aanpak in vier stappen:

  • Analyse van milieudata
  • Duurzaamheidsstrategie en op wetenschap gebaseerde doelen
  • Initiatieven met de Supply Base
  • Tracking en monitoring Scope 2 & 3

“Het partnerschap brengt een unieke combinatie van uitgebreide kennis van inkoopzaken met intelligente technologie voor milieudata. Samen helpen Sourcing Champions en Ecochain u bij het verzamelen, begrijpen en implementeren van milieudata waarop u kunt vertrouwen.”