De jonge Tilburgse sokkenfabrikant Vodde is genomineerd finalist bij de KvK Impact Award 2021. Vodde geeft oud textiel (vodden) een nieuw leven door er allerlei kwaliteitssokken van te maken. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in innovatie, creativiteit en tijdens de coronacrisis hiermee op de markt kwamen. Vodde, gevestigd naast het TextielMuseum in Tilburg, is een van de 5 finalisten uit de 111 deelnemers. Vanaf 11 januari tot 28 januari kan het publiek op een van de vijf finalisten stemmen. Tijdens de finale, een online event op 2 februari, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Patrick, een van de initiatiefnemers van Vodde is erg blij met het behalen van de finale. ‘Het idee om van gebruikte kleding nieuwe sokken te maken EN een deel van je productie hiervoor in Nederland op te zetten is een gewaagde. En dat ook nog tijdens de coronapandemie. Het behalen van deze finaleplaats zien we als een bevestiging dat de markt roept om circulaire oplossingen die een concreet product terugleveren. En een hele dankbare bevestiging, waar we erg trots op zijn.

Samenwerking maakt het mogelijk

Vodde is mede ontstaan door lokale samenwerking met Midpoint Brabant, aanjager van de circulaire textiel economie in Midden-Brabant. Via hen kwamen we in contact met het TextielMuseum Tilburg en konden we Vodde naast het Museum vestigen. Het hebben van zo’n buur heeft ongelooflijk veel impact gehad op de ontwikkeling van circulaire productie bij Vodde. Het TextielLab met haar kennis over productie en het TextielMuseum met haar visie op de textiel van de toekomst bracht bij Vodde echt de ambitie om frontrunner te worden in de circulaire textiel. Vodde werkt daarnaast ook nog actief samen met kringloopwinkel LaPoubelle en is bezig met een traject om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden voor een ambachtelijke functie in de productie van circulaire textiel.

Nieuwe ambities

Op dit moment biedt Vodde een grote lijn van hippe retrosokken tot stoere wandelsokken aan via hun website vodde.nl. Daarnaast levert Vodde aan bedrijven specialistische sokken
Naast het maken van sokken van ‘Vodde’ lanceren we in de nabije toekomst ook andere textielproducten van Vodde. De laatste tests met ‘basics’ (Polo, t-shirts, werkkleding) vinden nu plaats en op dit moment produceren we garens voor de Nederlandse meubelbranche.

Stemmen op Vodde kan via de volgende link: https://lnkd.in/dcu47hZr

KVK Innovatie Top 100

Een groot deel van de ondernemers lijkt creatiever en veerkrachtiger dan ooit. Bij de pakken neerzitten hoort er niet bij en nieuwe initiatieven worden opgezet. Er wordt volop geïnnoveerd Om deze producten en diensten, die tijdens de coronacrisis op de markt gebracht, een extra podium te geven, presenteert KVK dit jaar weer de Impact Award.

Een landelijke jury beoordeelde alle inschrijvingen. Ook bekeek de jury de websites van de ondernemingen en deed onderzoek. Er is gekeken of de innovatie op een creatieve manier een oplossing biedt voor een probleem in deze huidige tijd.

Op 2 februari, tijdens het online programma ‘Stappen maken met innovatie’ wordt bekend wie de uiteindelijke winnaar is. De KVK Impact Award 2021 is een onderdeel van de KVK Innovatie Top 100.