De verkoopcijfers van het plantenpakket Thuiskantoor van de duurzame plantenwebshop Sprinklr zijn sinds de jaarwisseling verdrievoudigd. Het pakket dat uit vijf makkelijk te onderhouden kamerplanten bestaat en helpt om werkplekken te vergroenen, werd speciaal voor thuiswerkers samengesteld in de eerste lock-down in april vorig jaar. Sinds de lancering is het meest verkochte kamerplantenpakket bij Sprinklr en blijft het in populariteit toenemen. 

“Nu we steeds langer thuiswerken zien we dat de behoefte aan een fijne en gezellige werkplek toeneemt. Een manier om dit te creëren is door je ruimte te vergroenen met planten,” aldus Suzanne van Straaten, oprichter Sprinklr. “Behalve dat kamerplanten je thuiskantoor gezellig maken, blijkt uit onderzoek dat planten je concentratie, productiviteit en creativiteit verhogen.”

Thuiskantoor planten populairder dan ooit

In 2020 verstuurde Sprinklr al honderden Thuiskantoor-pakketten naar de mensen thuis. De plantenwebshop ziet de populariteit van het pakket alsmaar toenemen, zowel onder werknemers als werkgevers. “Steeds meer werkgevers kloppen bij ons aan om hun werknemers te verrassen met een plantenpakket. Het is een leuk cadeau en tegelijkertijd een investering in de gezondheid van je werknemers,” zegt Van Straaten.

Werken tussen planten helpt bij concentratie

Een Brits onderzoek laat zien dat je productiviteit en creativiteit aanzienlijk toeneemt wanneer je werkt in een plantenrijke omgeving. Het verlaagt je stress level en zorgt ervoor dat je je langer kan concentreren. Bovendien helpen planten je eerder te herstellen bij ziekte.

Over Sprinklr

Sprinklr’s missie is een groene omgeving voor iedereen, vol leven! We strijden voor biologische kweek en willen de teeltsector een schop onder de kont geven. Zowel tuin- als kamerplanten kunnen ook zonder gif gekweekt worden, maar dat gebeurt nu nog nauwelijks. De wereld kan en moet groener.  Sprinklr bezorgt het groenste groen!

Bij ons koop je duurzaam groen. Want helaas, lang niet alle planten die je kunt kopen zijn puur natuur. Plantenkweek is een echte industrie, en daar horen alle problemen en uitdagingen bij die ook spelen bij andere industrieën. Sprinklr kiest voor tuinplanten en bloembollen die biologisch gekweekt zijn, dus met SKAL-keurmerk. Onze droom is dat biologische tuinplanten de standaard worden. Onze kamerplantenkwekers zijn voorlopers op het gebied van preventieve biologische bestrijding. Liefst zien we natuurlijk dat er kamerplantenkwekers opstaan die zeggen: we gaan het totaal anders doen! Sprinklr heeft een SKAL-certificaat voor het verkopen van biologische planten.