Deelnemers aan Airports Going Green buigen zich van 31 oktober tot en met 2 november over de kansen van circulaire economie, een duurzame passenger journey, purpose over profit en reductie van impact. Deze en meer onderwerpen worden belicht tijdens dit internationale gerenommeerde congres dat dit jaar speciaal op Schiphol plaatsvindt ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de luchthaven.  

Het thema van het driedaagse congres is Sustainable Encounters (Duurzame ontmoetingen). Alle grote spelers in de luchtvaartindustrie delen best practices en hun visie over de transitie naar een duurzame toekomst. Aan het woord komen onder andere vertegenwoordigers van de luchthavens van Dallas Fort Worth, Mumbai, Frankfurt, Londen, Litouwen en San Francisco. Door het ondertekenen van de Airport Sustainability Declaration committeren zij zich dat zij de United Nations Sustainable Development Goals ondersteunen en dat zij deze gaan vertalen in hun eigen business en regionale impact.

Daarnaast delen vooraanstaande sprekers zoals Peter Bakker van het World Business Council of Sustainable Development en Bertrand Piccard van Solar Impulse hun mening en ervaringen. Ook ATAG, Tesla, Siemens, KLM, SkyNRG presenteren hun toekomstbeeld voor een meer duurzame luchtvaartindustrie.

Tijdens de conferentie worden ook de Airports Going Green Awards uitgereikt. Deze awards worden in de luchtvaartwereld gezien als een prestigieuze erkenning voor inspanningen en resultaten op het gebied van duurzaamheid.

Meer informatie over het congres en het programma staat op  www.airportsgoinggreen.org. Geïnteresseerden kunnen zich via deze website registreren. De voertaal van de conferentie is Engels. 

Over Airports Going Green 2016

Van 31 oktober tot en met 2 november organiseert Amsterdam Airport Schiphol het congres Airports Going Green 2016. Dit congres geldt als de meest vooraanstaande bijeenkomst op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaart. Chicago Department of Aviation en de American Association of Airport Executives hebben negen jaar geleden het initiatief genomen en sindsdien vindt dit congres jaarlijks plaats. 

Amsterdam Airport Schiphol is de derde luchthaven van Europa in passagiers- en vrachtvolume. De luchthaven is de tweede best connected hub in de wereld. De luchthaven Schiphol ontving in 2014 de Airports Going Green Award voor haar duurzaamheidsprogramma en heeft in de CO2-benchmark van Airports Council International als eerste hubluchthaven het hoogste niveau behaald.

Voor regelmatige updates over Airports Going Green 2016: volg de conferentie op Twitter @AirportsGoGreen, Facebook: Airports Going Green, LinkedIn: Airports Going Green Conference