Voor de 17e keer verzamelde Duurzame Dinsdag duurzame ideeën uit de samenleving. Dit jaar zijn er ruim 250 innovatieve initiatieven en duurzame oplossingen ingeleverd, ideeën die bijdragen aan een duurzaam Nederland. Op 1 september, tijdens Duurzame Dinsdag, wordt de koffer met deze initiatieven overhandigd aan het kabinet.

Duurzame Dinsdag heeft als doel aandacht te vragen bij de politiek voor innovatieve ideeën uit de samenleving. Daarmee wil Duurzame Dinsdag de politiek voeden over benodigde wet- en regelgeving om doeltreffend duurzaam te innoveren. Daarnaast wil Duurzame Dinsdag vanuit de politiek en de samenleving ondersteuning genereren om initiatieven sneller te realiseren.

Welk initiatief verdient een ondersteuningsprijs?

Op 1 september zal de jury van Duurzame Dinsdag de winnaars van de verschillende prijzen bekend maken. Dit jaar zijn de volgende prijzen te verdelen; De Duurzame Dinsdagprijs, de Cofely jongerenprijs, de Lidl voedselprijs, de VHG Samen groen en doen prijs en de Climate-KIC runner-up prijs. Met deze prijzen biedt Duurzame Dinsdag initiatiefnemers een pakket aan mogelijkheden om hun ideeën verder te ontwikkelen en dichterbij realisatie te komen.

Tijdens Duurzame Dinsdag worden in de oude zaal van de Tweede Kamer ook Duurzame Lintjes uitgereikt. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van duurzaamheid. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau.

Duurzaam idee?

De Duurzame Dinsdag koffer staat altijd open voor duurzame oplossingen. Ideeën kunnen nu al ingediend worden voor 2016 op www.duurzamedinsdag.nl