Voor de 16e keer verzamelde Duurzame Dinsdag duurzame ideeën uit de samenleving. Ook dit jaar is er ruim 200 innovatieve initiatieven en duurzame oplossingen ingeleverd, ideeën die bijdragen aan een duurzaam Nederland. Op 2 september,  tijdens Duurzame Dinsdag, wordt de koffer met deze initiatieven overhandigd aan het kabinet.

Duurzame Dinsdag heeft als doel aandacht te vragen bij de politiek voor innovatieve ideeën en de politiek te voeden over benodigde wet- en regelgeving om doeltreffend duurzaam te innoveren. Vanuit de politiek en de samenleving ondersteuning te genereren om daarmee initiatieven sneller te realiseren.

Welk initiatief verdient een ondersteuningsprijs?

Op 2 september zal de jury van Duurzame Dinsdag bekend maken welke initiatieven in aanmerking komen voor de verschillende ondersteuningsprijzen. Met deze prijzen biedt Duurzame Dinsdag initiatiefnemers een pakket aan mogelijkheden om hun ideeën verder te ontwikkelen en dichterbij realisatie te komen.

Tijdens Duurzame Dinsdag wordt in de oude zaal van de Tweede Kamer ook een aantal Duurzame Lintjes uitgereikt. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van duurzaamheid. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau.

Duurzaam idee?

De Duurzame Dinsdag koffer staat altijd open voor duurzame oplossingen. Ideeën kunnen nu al ingediend worden voor 2015 op www.duurzamedinsdag.nl