Drystack en Dura Vermeer slaan de handen ineen om circulair bouwen binnen onze organisatie en in de branche verder aan te jagen. Drystack heeft vanuit onder andere duurzaamheidsoogpunt en de toenemende schaarste aan metselaars, een technisch Lego-systeem ontwikkeld dat gemetselde gevels zonder cement mogelijk maakt. Onze investering en samenwerking biedt Drystack de mogelijkheid om verder te professionaliseren en mee te groeien met de toenemende marktvraag naar deze circulaire bouwmethode.

Innovatie in de bouwsector versnellen

Deze samenwerking kenmerkt de ambitie van Dura Vermeer. We willen innovatie binnen Dura Vermeer en de branche aanjagen door in samenwerking met innovatieve startups, scale-ups en ervaren deskundigen te werken aan slimme technologieën en oplossingen voor de bouw. Samen met andere koplopers kunnen we een positieve impact maken op de maatschappij en groenere, gezondere leefomgevingen creëren.

Wat is Drystack?

Drystack is opgericht door Dennis Deen, voormalig eigenaar van Deen Metselwerken, en biedt als voordeel dat de grondstoffen die gebruikt worden bij de realisatie van een gevel worden beschermd tegen éénmalig gebruik met een langere levensduur van deze grondstoffen als resultaat. Drystack werkt met alle gangbare formaten bakstenen, wat de architect veel flexibiliteit biedt. Met dit systeem won Drystack recent de ING Circulair Ondernemenprijs 2022.

Dura Vermeer NEXT

Deze samenwerking is een initiatief van Dura Vermeer NEXT, het platform binnen Dura Vermeer voor pioniers in de bouw. Door samenwerkingen aan te gaan met startups en scale-ups en kennis uit te wisselen willen we de bouwtransitie versnellen en een duurzame toekomst voor iedereen mogelijk maken.