Op vrijdag 19 juni opende het Duurzaam Doen Café haar deuren voor iedereen die samen met anderen duurzame keuzes leuker én makkelijker wil maken voor de consument. De Strategie en Management Consultants (SMC) van Royal HaskoningDHV werken in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan het verbreden en versterken van het netwerk van het programma Duurzaam Doen. Het café met voorafgaand een sessie met een groot aantal geïnteresseerde bedrijven, georganiseerd door SMC, was een eerste mijlpaal in deze versterking en verbreding. We waren te gast bij Café de Ceuvel, een unieke locatie in Amsterdam-Noord.

duurzaamdoencafeNa de bedrijvensessie met Heineken, Philips, Unilever, Albert Heijn, Efteling, Intratuin, Albron, ID&T, ANWB en Rabobank hebben alle bedrijven aangegeven een nader gesprek te willen om de mogelijkheden van aansluiting bij Duurzaam Doen verder te onderzoeken. Net als bedrijven die niet aanwezig konden zijn zoals NS, KPN, Kruidvat en Hema.

Tijdens het Duurzaam Doen Café hebben maar liefst 8 mensen gepitcht, allen met een goed, ondernemend en fris idee en met een concrete hulpvraag, die voor een aantal mensen ter plekke al werd beantwoord. Onze collega Bas Mentink pitchte Recover-E, een innovatieve dienst die ervoor zorgt dat oude ICT-hardware zoals computers volledig wordt hergebruikt.

We kijken terug op een geslaagde middag en gaan aan de slag met het volgende Duurzaam Doen Café op 28 augustus op een nog nader bekend te maken locatie.