The Dutch Mountains moet in 2020 de wereld verrassen met een nieuw en onverwacht perspectief op daadwerkelijk duurzaam ontwikkelen. Een slim ‘service-ecosysteem’ wordt ontwikkeld om de ideale woon-, werk- en verblijfsomgeving te creëren. SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is er bij, als één van de zeven partijen uit de ontwikkelgroep voor dit innovatieproject.

Een ultra circulair gebouw dat in staat is met de tijd te veranderen en beter te worden, door updates en upgrades en misschien wel af en toe een downgrade. Het project omvat de ontwikkeling van een volstrekt nieuw exploitatie- en organisatiemodel. Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties, gevels en grond: in het systeem van The Dutch Mountains zijn het allemaal diensten. “Dit gebouw wordt anders dan anders. Het krijgt een totaal nieuwe invulling, het is een andere manier van gebouwtechniek. Dat is voor SPIE de reden om hier van het begin af aan nauw bij betrokken te zijn”, zegt Jacco Saaman, verantwoordelijk voor Business Development en Innovatie. “Het gebouw ontwikkelt zich op basis van de beleving, haar gebruikers en de installaties.  Het geheel daarvan vormt het gebouw.  Dat is uniek.”

The Dutch Mountains moet het concentratiepunt van de Brainport Eindhoven worden, op een toplocatie op de Run in Veldhoven, direct aan de Brainport Avenue. Door de toepassing van allerlei regionale hightech innovaties staat het symbool voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd.

Initiatiefnemer Lennart Graaff van BLOC wil snel schakelen: “Tot medio 2017 wordt gewerkt aan een functioneel ontwerp van het diensten-ecosysteem dat straks door de gebruiker ervaren wordt, een architectonisch ontwerp en het exploitatie-en organisatiemodel dat het mogelijk maakt dat het gebouw met de tijd beter wordt. Parallel daaraan wordt het Brainport Experience Concept ontwikkeld en een technologiescan uitgevoerd waarbij in wordt in beeld gebracht welke innovaties bij kunnen dragen aan de doelen van The Dutch Mountains en toepasbaar zijn in het gebouw. Medio 2017 wordt de (fysieke) realisatie van The Dutch Mountains opgestart.”

Voor meer informatie over dit project, kijk op http://thedutchmountains.marcovermeulen.eu/nl/the_dutch_mountains/