DS Smith, een toonaangevende wereldwijde leverancier van duurzame verpakkingen op basis van papiervezels, introduceerde de DS Smith Round Wrap in samenwerking met Carlsberg.

DS Smith Round Wrap is een baanbrekende verpakking met afgeronde hoeken voor multipacks flesjes en blikjes. Het is ontworpen om de CO2-uitstoot te verminderen in vergelijking met de standaard golfkartonnen trays en wraparounds. De verpakking is volledig recyclebaar en de ronde hoeken verminderen het gebruik van krimpfolie op de pallet.

De oplossing wordt op dit moment uitgetest in Polen, waar het naar verwachting tot 224* ton CO2 per jaar zal besparen voor Carlsberg. Deze innovatieve nieuwe vorm helpt de hoeken van de verpakkingsoplossing te beschermen en ze tijdens transport intact te houden.

Naast de CO2 besparing, heeft de afgeronde vorm van de DS Smith Round Wrap tevens opmerkelijke extra voordelen voor Carlsberg op het gebied van branding en design. Door de unieke afgeronde hoeken kan de bedrukking doorlopend over de gehele zijde geplaatst worden zonder onderbroken te worden. Hierdoor vallen de producten en het merk beter op in het supermarktschap.

Uit een enquête, in december 2023 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Toluna, bleek dat consumenten de voorkeur geven aan Round Wrap, waarbij 77% van de respondenten aangaf dat ze eerder geneigd zijn om “Enhanced Wrap Around-design te kopen in vergelijking met andere oplossingen”.

Reinier Schlatmann, Regionaal Managing Director, Packaging Division, Oost-Europa, DS Smith: “We zijn trots om samen te werken met Carlsberg Polen voor een proeflancering van DS Smith Round Wrap. Deze duurzame verpakkingsinnovatie is ontwikkeld met behulp van onze Circular Design Metrics en biedt duurzaamheid, voordelen in de supply chain en brandingmogelijkheden. Dit is in lijn met onze bedrijfsbrede toewijding aan “Redefining Packaging for a Changing World” en onze Now & Next duurzaamheidsstrategie en -missie, om onze klanten te helpen om afval te elimineren en te evolueren naar een meer circulaire economie”.

Het DS Smith-ontwerpteam gebruikte de unieke Circular Design Metrics (CDM) tools van DS Smith om de impact van de nieuwe verpakkingsoplossing voor Carlsberg Polen te meten. Het proces omvat het gebruik van acht belangrijke indicatoren, waaronder de carbon footprint, ontwerp voor hergebruik, optimalisatie van de supply chain en materiaalgebruik. De indicatoren onthullen de prestaties van een verpakkingsontwerp en stellen ontwerpers in staat om de duurzaamheidsprestaties met verbeterde nauwkeurigheid te meten.

DS Smith Round Wrap maakt gebruik van Arcwise®-technologie en Carlsberg Polen test momenteel de verpakkingsoplossing voor haar bierproductlijnen Carlsberg, Garage en Somersby.