Een nieuw initiatief dat snijdt aan twee kanten. DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal doneert per hotelovernachting van gasten 100 liter water aan een gezin in een ontwikkelingsland via het sociale concept Enjoy Water to Give Water. Vanaf 22 maart, Wereld Water Dag, kunnen hotelgasten via een qr-code zelf kiezen aan welk project ‘hun’ donatie gedaan kan worden.

Enjoy Water to Give Water is ontstaan uit een samenwerking tussen DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station en Made Blue Foundation. Het project past precies in de strategie Travel With Purpose, wat één van de maatschappelijke pijlers is van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. “We streven altijd naar een positieve impact op zowel het milieu als de samenleving in onze activiteiten,’’ vertelt General Manager Floris Licht.

Eerste levensbehoefte

“Het project snijdt aan twee kanten. Met deze waterdonaties bieden wij een eerste levensbehoefte aan bij gezinnen in ontwikkelingslanden die het hard nodig hebben. Tegelijkertijd worden onze hotelgasten bewuster van de waarde van water en helpen het hotel een besparing te realiseren. Op deze manier kunnen we onze duurzaamheidsambities met betrekking tot waterbesparing een mooie boost geven. ”

Bijdragen aan een betere wereld

Machiel van Dooren, mede-oprichter Made Blue Foundation: “Met Enjoy Water to Give Water gebruiken wij onze kracht als goed doel om gasten te bewegen bewuster om te gaan met (warm)water. Dat doen we door te beginnen met het uitdelen van een cadeautje: gasten mogen per overnachting en op kosten van het hotel 100 liter water weggeven aan een gezin elders op aarde. Deze hoeveelheid water is voldoende voor een dag lang gebruik: om te drinken, om mee te koken en om te wassen. Uiteindelijk levert dit cadeau niet alleen waardevolle hulp op voor mensen in ontwikkelingslanden, maar ook een significant lager waterverbruik van gasten. Gasten vinden het fijn om op deze manier bij te dragen aan een betere wereld en wij natuurlijk ook.”