Met minimum70 lanceert Domo Contract Flooring een nieuw revolutionair gamma tapijttegels die ontwikkeld werd voor de contractmarkt i.s.m. Aquafil, Europees marktleider in PA6 tapijtgarens. Uniek aan deze tapijttegels is dat minstens 70% van het garen uit gerecycleerde materialen wordt vervaardigd. Deze collectie beantwoordt niet alleen aan de hoge eisen van hedendaagse kantoorruimtes, nl. duurzaamheid, slijtvastheid en vormvaste snijkanten. Ze inspireert ook om ecologie en design perfect met elkaar te verzoenen.

Ecologische voetafdruk

Stefaan Roose, product manager: “Onze ecologische voetafdruk is veel te groot, we vergen elke dag meer van de aarde dan ze kan opbrengen. Daarom proberen we bij Domo Contract Flooring steeds ecologisch intelligent te ontwerpen. Elk onderdeel, gaande van het garen tot het tuftdoek en de tapijtrug, draagt immers bij tot een beter milieu. Bovendien willen we met minimum70 inspireren en aantonen dat ecologie en design perfect samengaan. Zo is minimum70 een gestructureerde tapijttegel die beschikbaar is in 8 verschillende op de natuur geïnspireerde kleurenschema’s. Het laat architecten, interieurontwerpers, … toe een eenheid te creëren waarbij elementen tegelijkertijd met elkaar contrasteren en samengaan. Kortom, minimum70 brengt de buitenwereld naar binnen.”

Samenstelling minimum70

minimum70 voegt drie onderdelen samen tot één performante, ecologische tapijttegel: het garen, de tuftdoek en de tapijtrug.

Het garen: minimum70 is momenteel de enige tapijttegel in Europa waarin Econyl70 is verwerkt, het tapijtgaren met het hoogste percentage aan gerecycleerde materialen. Het is een door Aquafil ontwikkeld garen van polyamide, zowel gerecycleerd uit nylonafval van zijn eigen productieproces als van Domo Contract Flooring. Bij het hersmelten van dit afval wordt maximaal 30% zuivere polyamide toegevoegd. Het resultaat is een mix van zuivere en gerecycleerde granulaten die worden geperst, gesponnen en in de massa geverfd. De polyamidegarens zorgen voor een uiterst slijtvast en onderhoudsvriendelijk tegeltapijt, ideaal voor kantoorruimtes met intensief loopverkeer.

Het tuftdoek: Om minimum70 nog ecologischer te maken gebruikt Domo Contract Flooring ColbackÃ?? SMR als tuftdoek, bestaande uit polyester dat voor 100 % gerecycleerd is. Het wordt vervaardigd uit gerecycleerde polyestervlokken die ontstaan na het verwerken van PET-flessen. Dit garandeert een uitzonderlijke dimensionele stabiliteit, een hoge slijtvastheid en het vermijdt warmteverlies. ColbackÃ?? SMR is een ontwikkeling van Colbond, wereldleider in de productie van ‘non wovens’ voor vloerbekleding.

De tapijtrug: Domo Contract Flooring wil in elke fase van zijn productieproces rekening houden met het mileu. Zo gebruikt men zelfs het eigen tapijttegelafval dat ontstaat bij het snijden van de tegels. De resten worden versnipperd en toegevoegd aan de tapijtrug van minimum70. Hierdoor heeft deze backing een gehalte van 10% aan -na fabricage- gerecycleerde materialen.