Duurzaam beleggen is een sterk groeiend fenomeen in de financiële wereld. Beleggers betrekken in toenemende mate motieven als milieu en ethiek in hun beleggingsbeslissingen. Dat dit niet ten koste van het rendement hoeft te gaan blijkt uit de cijfers. Over de laatste drie jaar steeg de Dow Jones Sustainability Index (waarin slechts bedrijven zijn opgenomen die voldoen aan bepaalde criteria van duurzaamheid) met 24%. Dat is evenveel als de Amerikaanse Dow Jones index en aanmerkelijk hoger dan de 15% stijging die de AEX in die periode boekte.

In de ABN AMRO Duurzame Competitie kunnen de deelnemers zelf ontdekken hoe een betere wereld en rendement hand in hand kunnen gaan. De spelers kunnen beleggen in alle Nederlandse en Franse aandelen in de Dow Jones Stoxx Sustainability index, beleggingsfondsen met extra selectiecriteria op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, diverse groene beleggingsfondsen, fondsen die investeren in alternatieve energie en milieutechnologie en een tweetal milieu-certificaten van ABNAMRO. Transacties kunnen 24 uur per dag worden gedaan en worden uitgevoerd tegen werkelijke beurskoersen en marktomstandigheden. Voor de spelers die het hoogste rendement behalen is er een fors prijzenpakket beschikbaar.

Om de competitie nog interessanter te maken zijn er twee bijzondere onderdelen aan toegevoegd.

Diverse goede doelen hebben zich verbonden aan de ABN AMRO Duurzame Competitie. Voor iedere deelnemer die zich (gratis) inschrijft maakt de organisatie een euro over aan zijn of haar favoriete goede doel.
Een paar prominenten uit de financiële en duurzame wereld houden speciaal voor deze competitie een eigen modelportefeuille bij. De handelskeuzes en prestaties van Jort Kelder (hoofdredacteur Quote), Bert Scholtens (hoogleraar duurzaamheid) en Peter-Paul de Vries (Vereniging van Effectenbezitters) zijn dagelijks te volgen op de spelsite.

De ABN AMRO Duurzame Competitie start op 22 november en loopt tot en met 23 december. De deelname is gratis. Ga voor meer informatie naar www.duurzame-competitie.nl.

Aangesloten goede doelen
Johan Cruyff Foundation
Richard Krajicek Foundation
Kunstenaars&CO
Unicef
Het Nederlandse Rode Kruis
Amnesty International
HIVOS
Stichting Triodos Fonds