Op 2 juni 2005 is het Digitale FairFood Hongerdebat van start gegaan op www.hongerdebat.nl. Op deze website debatteren bekende en minder bekende Nederlanders over de wereldwijde hongerproblematiek en mogelijke oplossingen hiervoor aan de hand van telkens wisselende stellingen. De eerste stelling was “Vrijhandel is de oplossing voor honger”. Voor elke stelling zoekt FairFood twee in het oog springende mensen om kort hun mening te geven. Bij deze eerste stelling waren dit Jan Marijnissen (SP) en Hans de Backer (JOVD).

FairFood strijdt tegen de honger in de wereld door zich te richten op westers beleid. FairFood streeft naar een structurele aanpak door middel van onderzoek, lobby en campagnes. Een belangrijke oorzaak van ondervoeding in de wereld is oneerlijke handel. FairFood gelooft in oplossingen voor dit probleem en wil zich daar samen met overheid, bedrijfsleven en een breed publiek constructief voor inzetten.

Het doel van FairFood is om met dit debat zoveel mogelijk meningen over oplossingen voor de hongerproblematiek te laten zien en horen. Hierdoor heeft het brede publiek de mogelijkheid om zelf een gefundeerde mening te vormen over de oplossingen voor het hongerprobleem en vergroot FairFood tegelijkertijd de bewustwording rond deze problematiek. Dus laat je stem horen en discussieer mee op www.hongerdebat.nl!