Ben jij bezig met een mooi duurzaam initiatief bijvoorbeeld gericht op herstel van biodiversiteit, water of het klimaat? En kun je wel wat aandacht gebruiken van de politiek of van bedrijven? Schrijf je initiatief dan in voor  Duurzame Dinsdag, de Prinsjesdag van de Duurzaamheid, en misschien sta jij straks op het podium in de Tweede Kamer. 

Duurzame Dinsdag is dé stemversterker van duurzame initiatieven in Nederland. Op dinsdag 5 september – Prinsjesdag van de Duurzaamheid – ontvangt het Kabinet het duurzame koffertje met initiatieven. Er is een Troonrede en er zijn lintjes, maar er is méér dan een feestje. Met Kamerleden, ambtenaren en financiers kraken we noten en hakken we knopen, zowel op de dag zelf als erna.

Dit jaar tippen tientallen organisaties de meest trendsettende initiatieven die ze het afgelopen jaar zagen. Jij kunt ook zelf iemand tippen of je zelf initiatief aanmelden.

Duurzame Dinsdag – gestart als Nationale Toekomstprijs – bestaat 25 jaar. Hoewel er in een kwart eeuw veel is veranderd, is de missie nog niet bereikt. Tijd voor een nieuwe impuls en nieuwe acties.