Vandaag is, tijdens het evenement van Global Compact Netwerk Nederland, Diana Visser (Senior Director Sustainability bij Corbion) verkozen tot ‘2020 SDG Pioneer van Nederland’. Het is voor het tweede jaar dat Global Compact Netwerk Nederland deze award uitreikt aan een professional die in zijn of haar werk op innovatieve en impactvolle wijze een uitzonderlijke bijdrage levert aan de Sustainable Development Goals.

Een jury bestaande uit experts vanuit bedrijfsleven, NGO en universiteiten hadden de uitdagende taak een winnaar te kiezen.

Diana Visser zal het netwerk vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde selectieronde voor de mondiale titel UN Global Compact SDG Pioneer 2020. Vorig jaar heeft SDG Pioneer Dylan McNeill de award voor 2019 SDG Pioneer in ontvangst genomen in New York tijdens de ‘General Assembly’ van de VN.

Diana heeft indrukkend werk verricht op het gebied van de SDGs in haar rol als Senior Director Sustainability bij Corbion. In haar rol heeft ze ervoor gezorgd dat de SDG’s 2, 3 en 12 geheel verweven zijn met de strategie van het bedrijf en samen met haar team hebben ze ambitieuze doelen gezet om bij te dragen aan de 2030 Agenda.

Daarnaast heeft Diana een netwerk van SDG Ambassadors geïnitieerd bij Corbion, collega’s met een passie voor duurzaamheid die alle Corbion-locaties vertegenwoordigen, om best practices te delen en andere collega’s binnen de organisatie te inspireren.

Over de SDG Pioneers campagne

De SDG Pioneers campagne maakt deel uit van de ‘Making Global Goals Local Business’ campagne. Elke jaar erkend United Nations Global Compact een groep van SDG Pioneers: toekomstige business leiders die verschil maken in hun business om een positieve impact te realiseren voor de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). 2020 is het tweede jaar dat de campagne bij de lokale netwerken van UN Global Compact is uitgerold. Alle medewerkers van Global Compact bedrijven konden zich aanmelden of genomineerd worden door collega’s binnen het bedrijf.