Op de tijdlijn staan meer dan honderd historische gebeurtenissen en personen die de ontwikkeling van MVO in Nederland hebben bepaald. Variërend van de eerste proefprojecten, incidenten tussen milieuorganisaties en multinationals, sleutelpersonen voor de ontwikkeling van MVO en overheidsbeleidplannen tot het ontstaan van gespecialiseerde tijdschriften en adviesbureaus. De tijdreeks vormt daarmee een waardevolle vastlegging van de geschiedenis.

MVO is in Nederland inmiddels een zeer ontwikkeld thema. Er is dan ook dagelijks actueel nieuws op dit gebied. Het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen ontsluit dit alles nu al tien jaar. De website krijgt een enorme aandacht: in 2009 meer dan 120.000 bezoekers. Het nieuws van de website wordt ook op de website van MVO Nederland weergegeven, het door de Nederlandse overheid ingestelde kenniscentrum.

Folkert van der Molen (marketingmanager duurzaamheid bij DHV en initiatiefnemer van de tijdlijn en van het online kenniscentrum): “Het doet me deugd dat wij met de website een bijdrage hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van duurzaam ondernemen n Nederland. De ontwikkeling gaat natuurlijk verder en met de tijdreeks kunnen we ook deze ontwikkelingen bijhouden. Het is een zeer geschikt instrument voor educatieve doeleinden”.

Willem Lageweg (directeur MVO Nederland): “Nu MVO zich heeft ontwikkeld tot een volwassen vakgebied, wordt het hoog tijd om ook meer aandacht te besteden aan de geschiedenis van dit inspirerende concept. Onder leiding van Folkert van der Molen, MVO-kenner van het eerste uur, geeft DHV met zijn MVO-tijdlijn hieraan een boeiende impuls. Wie volgt?”