Op 11 en 12 vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam de Strawberry Earth Fair plaats. Dit is een tweedaags evenement met het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design, film, eten en een inhoudelijk programma gericht op innovatie in de mode- en designindustrie. Op zaterdag 11 oktober gaan, onder leiding van Simone Weimans (NOS Journaal), tijdens de talkshow ‘The Future of Fashion’ zes prominenten uit de (inter)nationale mode-industrie met elkaar in debat over de toekomst van duurzame mode. Catarina Midby (Head of Sustainability and Fashion Communication H&M) en Tamsin Lejeune (Oprichter en directeur van Ethical Fashion Forum, London) behoren tot het internationale panel van mode-experts. De talkshow start zaterdag 11 oktober om 16:00 uur. Toegang is gratis voor bezoekers aan de Strawberry Earth Fair (online reserveren wordt aangeraden). 

Eerlijke en schone mode-industrie

Strawberry Earth is een platform dat dagelijks duizenden mensen inspireert om een positieve impact te hebben op hun omgeving. De Strawberry Earth Fair richt zich op creatieven die blij worden van vooruitstrevende ontwerpen en graag geïnspireerd raken door slimme en duurzame ideeën. Mette te Velde, oprichter van Strawberry Earth: “Strawberry Earth gelooft in een transitie naar een eerlijke en schone mode-industrie waar met respect voor mens, dier en milieu geproduceerd wordt. Om deze transitie mogelijk te maken, gaan wij in gesprek met pioniers op het gebied van duurzame mode en vertegenwoordigers van grote mode concerns. Voor de échte vernieuwing is het belangrijk om de handen ineen te slaan. Tijdens de talkshow ‘The Future of Fashion’ schetsen we waar we nu staan en wat de uitdagingen van de toekomst zullen zijn. Uiteraard dagen we het publiek uit om kritische vragen te stellen en mee te praten.”

Internationaal panel talkshow ‘The Future of Fashion’

Onder leiding van Simone Weimans (NOS Journaal) gaan tijdens de talkshow ‘The Future of Fashion’ zes prominenten uit de (inter)nationale mode-industrie met elkaar in debat over de toekomst van de mode-industrie. Centraal staan vragen als ‘Kan fast fashion samen gaan met eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame manieren van werken of moet er schaalverkleining plaatsvinden? Wat is de verantwoordelijkheid van de consument als het gaat om het versnellen van de duurzame transitie binnen de mode-industrie? En is eco fashion wel fashionable genoeg? Te gast zijn:

  • Catarina Midby (Head of Sustainability and Fashion Communication H&M)
  • Tony Tonnaer (Oprichter van denim label Kings of Indigo)
  • Tamsin Lejeune (Oprichter en directeur van Ethical Fashion Forum, London)
  • Nathalie Wouters (Modejournaliste bij Vogue, NRC Handelsblad)
  • Willa Stoutenbeek (Eigenaar duurzaam PR bureau W. Green)
  • Marieke Eyskoot (‘Ethical Fashion Expert’ – Talking Dress & mede-oprichter van MINT)

Talkshow ‘The Future of Fashion’: zaterdag 11 oktober 2014, 16:00 uur.

Toegang is gratis voor bezoekers aan de Strawberry Earth Fair. Een plek reserveren voor de talkshow kan via deze link of http://strawberryearth.com/events/fair.

Over de Strawberry Earth Fair

In het weekend van 11 en 12 oktober tovert Strawberry Earth de Tolhuistuin in Amsterdam om tot een duurzaam walhalla. De Strawberry Earth Fair biedt het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design, film, eten en een inhoudelijk programma gericht op innovatie in de mode- en designindustrie. Dit leidt tot een verrassende mix van startups, ontwerpers en merken die laten zien dat duurzaam leven goed samengaat met esthetiek en genieten. Tot de programmering behoort onder meer een talkshow over de toekomst van de mode-industrie. De expositie ‘Design of the Future’ toont het werk van jong ontwerptalent. Zaterdagavond staan live optredens op het programma, zondagochtend is er een hangover ontbijt en in de middag een inhoudelijk filmprogramma. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.strawberryearth.com/fair.

Datum: zaterdag 11 (14:00 – 03:00) en zondag 12 (13:00 – 23:00) oktober 2014.

Locatie: de Tolhuistuin (Ij-ingang) in Amsterdam Noord, Tolhuisweg 5 (vijf minuten vanaf Amsterdam CS)

Ticketprijs: € 10,- (dagkaart Strawberry Earth Fair) te koop via www.strawberryearth.com/fair. Toegang tot de talkshow is gratis voor bezoekers aan de Strawberry Earth Fair (online reserveren wordt aangeraden). Voor het filmprogramma, hangover ontbijt en enkele workshops dienen separaat toegangskaarten te worden aangeschaft (prijzen variëren).

Partners van de Strawberry Earth Fair zijn: het Ministerie van Economische Zaken, de ASN Bank, Stichting DOEN en WeTransfer.