Het is een ambitieus doel om het bewustzijn te vergroten en de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties te versnellen richting 2030. Op 9 september 2019 heeft de SDG World Tour een inspirerende conferentie georganiseerd aan boord van de Clipper Stad Amsterdam in Rotterdam. De SDG World Tour organiseerde afgelopen twee dagen een conferentie aan boord van de Clipper Stad Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid lag het schip 9 en 10 september aan de Holland Amerikakade in Rotterdam. In totaal organiseerde de SDG World Tour Stichting 11 co-creatiesessies om samen met partners en potentiële partners ideeën concepten en strategieën uit te werken om de ambitieuze doelen van de SDG World Tour te realiseren.

Het is de ambitie van de SDG World Tour om wereldwijd 500 miljoen mensen te bereiken en te mobiliseren, kennis over duurzame ontwikkelingsdoelen te vergroten en bestaande initiatieven met elkaar te verbinden om versnelling te kunnen realiseren. Aan boord van het schip werden hiertoe de plannen uitgediept en contacten en samenwerkingen tot stand gebracht. En uiteraard was het voor de deelnemers van de conferentie een unieke ervaring om aan boord te stappen van de Clipper Stad Amsterdam.

Diversiteit deelnemers

De achtergrond van de deelnemers was zeer divers, qua afkomst, leeftijd en organisaties. Aan boord bevonden zich 70 leiders van morgen, veelbelovende jongeren – de wave makers – en zo’n 200 change makers van onder andere Randstad, Goldschmeding Foundation, Gemeente Amsterdam, Earth Today, Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO, NLinBusiness, Earth Charter, MOTI en FIN.

Trots

“We zijn trots op wat we in een jaar al hebben bereikt. En het is fantastisch om te zien hoe snel deze droom werkelijkheid lijkt te worden. Het verbinden van het schip, internationale jongeren, 17 steden, partners en ambassadeurs en de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen vind ik zo cool. Het is geweldig dat ik hieraan kan bijdragen”, aldus Stefani Christianti, SDG World Tour wave maker.

Gezamenlijke inspanning

Het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen vraagt om een gezamenlijke inspanning zodat er daadwerkelijk vooruitgang en impact gemaakt kan worden. Daarom doet de SDG World Tour een beroep op wave makers en change makers van universiteiten, overheden, multinationals, MKB, kennisinstituten, steden en stichtingen van over de gehele wereld de beweging te creëren en te faciliteren.

Unieke manier om bewustzijn te vergroten

“De SDG World Tour is een unieke manier om het bewustzijn te vergroten en alle lagen van onze wereldbevolking te activeren, zodat we de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties realiseren. Ik ben blij dat ik dit prachtige project volledig kan steunen”, aldus Ban Ki-moon, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties en beschermheer van de SDG World Tour.

Tweejarige wereldreis om SDG’s onder de aandacht te brengen

In augustus 2020 begint de SDG World Tour aan de wereldreis met de missie om met 1 schip de 17 SDG’s te adresseren op 17 inspirerende locaties in de wereld. Het is de ambitie om gedurende de tweejarige wereldreis de SDG’s onder de aandacht te brengen van 500 miljoen jonge mensen tussen de 15 en 35 jaar. Dat doen we door op drie fronten een legacy na te laten, On Ship, On Shore en Online. Samen met partners zetten we wereldwijd een positieve beweging in om verandering in gang te zetten en de SDG’s in 2030 te kunnen realiseren.