De prijs is beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Holland en is voor de tweede maal uitgereikt, dit jaar onder het motto Maatschappelijk ondernemen: samen de uitdaging aangaan voor onze toekomst.

-Het Texelse bedrijf De Krim ontvangt de prijs omdat zij een heldere lange termijn visie hebben op duurzaam ondernemen hebben en dit ook in praktijk weten te brengen’, aldus juryvoorzitter Gaston Crolla van de Kamer van Koophandel Gooi en Eemland. -De Krim is een financieel gezond bedrijf die goed is voor z’n personeel en veel milieumaatregelen heeft genomen, zoals een grijs watersysteem en energiezuinige apparatuur. Daarnaast draagt de onderneming zorg voor de lokale omgeving door onder andere sponsoring van lokale verenigingen en organisaties’.

Op de tweede plaats is geëindigd Groepsaccommodatie Broekakkers uit Egmond Binnen. Dit kleinschalig familiebedrijf heeft nadrukkelijke aandacht voor haar omgeving en draagt dit bewustzijn ook uit in haar PR-activiteiten. Groepsaccomodatie Broekakkers heeft tevens de publieksprijs gewonnen.

Jachthaven Naarden is als derde genomineerd vanwege haar inspanningen op het gebied van milieu. Dit blijkt onder andere uit een systeem waarmee hemelwater wordt afgevoerd en opgeslagen wordt in bezinkputten om zo milieuvervuiling te voorkomen (Ellen: het wordt niet hergebruikt er zitten verf- en olieresten in)

De prijs is uitgereikt tijdens het congres -Maatschappelijk ondernemer 2003′ in de Lichtfabriek in Haarlem. Er waren circa 120 mensen aanwezig bij de prijsuitreiking. De provincie Noord-Holland organiseert het congres om het maatschappelijk ondernemen binnen het MKB te stimuleren. Niet alleen grote bedrijven en multinationals kunnen dit, juist ook het MKB kan met relatief kleine investeringen een groot rendement behalen.

Ieder jaar wordt de een andere sector gekozen waarin de prijswinnaar wordt gezocht. Dit jaar was dat het toerisme, in 2004 wordt de prijs maatschappelijk ondernemer uitgereikt in de industriesector van Noord-Holland.