Hernieuwbaar, hervulbaar, verfrissend en stijlvol – dat zijn de waterflesjes van Bottle Up. Nog geen twee jaar na lancering verovert het merk met kleurrijke flessen van 100% suikerriet, het waterschap in de supermarkten van Londen tot Amsterdam.

Ontstaan vanuit een passie voor duurzaamheid, de ergernis aan zwerfafval en de liefde voor de stad. Zo begon Bottle Up in 2019 aan hun missie: het éénmalig gebruik van plastic waterflesjes uitbannen. Ze maakten daarom een fles die aantrekkelijk genoeg is om te bewaren, duurzaam genoeg is om lang mee te gaan, veilig genoeg is om te hervullen, maar net zo handig en verfrissend is als normaal gebotteld water. Gewoon te vinden in het waterschap bij de lokale supermarkt of drogist en voor iedere portemonnee.

Suikerriet is het nieuwe plastic.

Bottle Up ontwierp een duurzame fles van een hernieuwbare grondstof; suikerriet. Het groeit met weinig tot geen irrigatie en het is koolstofneutraal. Suikerriet haalt CO2 uit de lucht en zet het om in suiker en (met hulp van Bottle Up) duurzaam, recyclebaar, BPA-vrij plastic.

Prijs en verkrijgbaarheid.

Bottle Up wordt geproduceerd in Engeland en wordt afgevuld met lokaal bronwater. Bottle Up is in Nederland verkrijgbaar bij oa Jumbo, Plus, Hema, Picnic en Holland & Barrett. Er zijn twee collecties WATER en CITY. De flessen komen met een 3D embossing en zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren. Vanaf €2.49 koop je voor jezelf een waterflesje en geef je ook meteen schoon drinkwater aan iemand anders! Bottle Up doneert namelijk per verkochte fles 100 liter schoon drinkwater aan de waterprojecten van stichting Made Blue.