Binnenkort wordt de Nederlandse versie aan het Nederlandse bedrijfsleven, overheden en andere stakeholders in een workshop aangeboden. Nadere informatie hierover volgt spoedig. De GRI-guideline is reeds in veel talen beschikbaar. De Nederlandse versie zal na publicatie (auteursrechten liggen bij CERES, de initiatiefnemer van GRI) op de officiele GRI-website online beschikbaar worden gesteld.
SHELL is het Nederlandse bedrijf dat officieel als pilot-testbedrijf de concept GRI guidelines zal gaan testen door conform deze standaard haar nieuwe sustainability rapport op te stellen. Daarnaast zijn nog ruim 20 andere bedrijven wereldwijd de standaard aan het testen. Zoals eerder gemeld in deze nieuwsrubriek zijn de eerste op GRI gebaseerde rapportages reeds beschikbaar.
DHV en VBDO hopen hiermee het Nederlandse bedrijfsleven actief te stimuleren haar publieks-milieuverslagen (deels) te baseren op GRI. De meeste bedrijven die DHV advisert rond het opstellen van milieuverslagen gaan hun publieksverslag grotendeels invullen conform de GRI-standaard.