Maak arbeid goedkoper en vervuiling duurder. Daartoe roept De Groene Zaak, samen met Natuur & Milieu, Greenpeace en de DE Koepel vandaag op in een petitie aan de Tweede Kamer. Aanleiding voor deze oproep is de herziening van het belastingstelsel. Goedkopere arbeid en hogere belasting op vervuiling levert veel banen op en zorgt voor een aanzienlijke CO2-reductie. Economische welvaart gaat zo hand in hand met verbetering van klimaat, natuur en milieu.

Marga Hoek, directeur van De Groene Zaak, bood de petitie aan: “Het belastingstelsel is ingesteld op de economie van gisteren. De economie van morgen heeft een ander belastingstelsel nodig. Er is veel menskracht nodig, voor reparatie, recycling en innovatie. Tegelijkertijd worden partijen die veel grondstoffen verbruiken of vervuiling veroorzaken fiscaal bevoordeeld. We moeten het stelsel daarom op een nieuwe leest schoeien.”

Het manifest is hier te vinden: http://degroenezaak.com/wp-content/uploads/2015/04/manifest-Een-toekomstbestendig-belastingstelsel.pdf