De jury heeft gesproken! Op vrijdag 13 januari was het juryberaad voor de Circular Awards. Van de voorselectie zijn 9 finalisten gekozen, in de categorieën Business Small, Business Large en Public. De finalisten onderscheiden zich doordat ze hoog op de R-ladder opereren, systeemveranderend bezig zijn en door de impact die ze al hebben gerealiseerd. Het zijn:

Business Small: Ecodorp Boekel, JUUNOO en PeelPioneers

Business Large: Philips, Zeeman en Bleckmann

Public: WaardeRing, Gemeente Leeuwarden en Provincie Gelderland

Deze bedrijven en organisaties zullen tijdens de Nationale Conferentie voor de Circulaire Economie op 6 februari in Theater de Spiegel in Zwolle een pitch doen over hun project. Het publiek mag vervolgens stemmen op hun favoriet en kiest de winnaars van de Circular Awards. Kom naar de Nationale Conferentie om het mee te maken! Zodra de inschrijvingen geopend zijn, kun je je aanmelden via deze website.

De jury bestond uit:

Business Small en Large: Karen Maas (Erasmus Universiteit, juryvoorzitter), Anne-Marie Rakhorst (o.a. Duurzaamheid.nl), Marieke Spijkerboer (ministerie IenW), Antoine Heideveld (Versnellingshuis Nederland Circulair!) en Alkin Kemperman (Janssen de Jong Bouw, winnaar vorig jaar).

Public: Jacqueline Cramer (Universiteit Utrecht/Utrecht Sustainability Institute, juryvoorzitter), Jan van Ginkel (provincie Zuid-Holland), Jelmer Vierstra (gemeente Woerden), Meindert Smallenbroek (Unie van Waterschappen) en Karin van IJsselmuide (SDG 12 Alliantie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken).

De categorie Circular Heroes wordt beoordeeld door Heroes van voorgaande jaren: Sandra Nap (Holland Houtland), Bram Peters (Save Plastics), Menno Rubens (cepezedprojects), Klaske Kruk (circularities) en Guido Braam (Powered by Meaning). Wie de Circular Heroes zijn, wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Conferentie.