De Circulair Challenge is een traject waarbij negen startende ondernemers worden uitgedaagd om hun duurzaam concept toe te passen op een gebied binnen Haarlemmermeer dat de komende tijd helemaal in de teken komt te staan van Circulaire Economie. De Circulair Challenge wordt uitgeschreven door Enginn, een incubator dat zich richt op duurzame start-ups en opgericht is door o.a. gemeente Haarlemmermeer en de Delta Development Group. Tijdens deze Challenge is Stichting DOEN inhoudelijk en financieel partner. De negen deelnemers zijn geselecteerd en zij ontvangen een prijs van max. 15.000,- euro die bedoeld is om hun product en dienst zodanig te optimaliseren dat het daadwerkelijk wordt geïmplementeerd binnen de ‘Circular Valley’. Dat gebied, in de buurt van Schiphol, dat ontwikkeld wordt door Delta Development Groep en SADC moet in de komende maanden de ‘hotspot’ worden op het gebied van circulaire economie. Circulaire economie is een beweging waarbij materialen en spullen zodanig geproduceerd worden dat er eigenlijk nooit afval ontstaat maar de grondstoffen in de productiecirkel blijven. Het is een logische, veelbelovende aanpak maar de transitie daarnaartoe verloopt maar moeizaam.

Circulair Challenge hoopt de transitie naar circulaire economie te versnellen door een brug te slaan tussen innovatieve stratende ondernemers en grotere bedrijven die een duurzame ambitie hebben. Startende bedrijven brengen innovatie met zich mee en flexibiliteit om hun product verder te optimaliseren; door een verbinding te leggen met de grotere partijen kan veel sneller de gewenste schaal bereikt worden. Grote bedrijven missen juist vaak de mankracht om op vele vlakken tegelijkertijd te innoveren en zijn gebaat bij innovatie van buitenaf.

De belangrijkste partner binnen de Circulair Challenge is Delta Development Group die actief heeft meegedaan met de selectie van de deelnemers. Owen Zachariasse: ’Delta Development Groep is zeer verheugd dat we innovatieve start-ups en ondernemingen een plaats kunnen bieden waar ze hun duurzame ideeën verder kunnen uitwerken en uitvoeren’.

De geselecteerde deelnemers zijn: Planq, Porta Palace, Skytree, SymbiCity, Adaptivate, Bambooder, GoodHout, Hubbel en TESS. U vindt meer informatie over onze deelnemers op onze website.

De meest veelbelovende deelnemer zal aan het eind van het traject een extra prijs van 50.000,- euro ontvangen om hun product verder op te schalen.

U kan meer informatie over de Circulair Challenge en onze deelnemers vinden op www.circulair.org.