De Nationale Ondernemersprijs is een nieuwe prijs voor MKB-bedrijven; het midden- en kleinbedrijf. Georganiseerd door het dagblad AD, de overige titels van ADR en de Ondernemer. Zij vormen 99 procent van alle ondernemingen in ons land. Deze bedrijven komen in aanmerking voor deze nieuwe ondernemersprijs die vanaf nu elk jaar wordt uitgereikt. Tien bedrijven zijn door een jury genomineerd: LocalTea, The Urban Woods, Wajer Yachts, Protix, Natuurhuisje.nl, Leadax, Koppert Cress, Kipster, Kingfish en Bax-Shop. Dat duurzaamheid een belangrijk criterium is geweest van de jury blijkt wel uit deze selectie.

De genomineerden zijn door een vakjury geselecteerd uit een lijst van 110 bedrijfsnamen. Deze waren voorgedragen door alle betrokken redacties in heel Nederland. Zij hebben de kennis over bedrijven in hun regio’s. De jury is daarna aan de slag gegaan en bestaat uit Annemarie van Gaal (ondernemer en columnist), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) en Michiel Muller (mede-oprichter Picnic). Ze hebben de lijst teruggebracht tot 10 genomineerden.

Wie organiseren het?

De prijs is een samenwerking van ADR en De Ondernemer. ADR is het samenwerkingsverband van het landelijke AD en 14 regionale dagbladtitels. Dus ook jouw krant, app en nieuwssite. Deze redacties zijn door heel Nederland verspreid. De Ondernemer behoort net als ADR tot DPG Media. Al deze redacties hebben hun krachten gebundeld voor deze nieuwe prijs.

Stem!

Nu is het woord aan jou! Via deze site kan jij hieronder de komende drie weken je favoriete bedrijf aanwijzen. De allereerste editie van de Nationale Ondernemersprijs wordt vervolgens op 7 september aan de winnaar uitgereikt in de Jaarbeurs.

Foto: Kipster, een van de genomineerde bedrijven