Na een definitief goedkeuringsproces van iets meer dan een jaar, is Dataflex vanaf januari 2023 officieel een gecertificeerde B Corporation. Met de B Corp certificering sluit het bedrijf zich aan bij de wereldwijde koplopers van sociaal en ecologisch duurzame bedrijven.

Als B Corp gebruik je je bedrijf als een krachtbron voor het goede. Je brengt doel en winst in evenwicht. B Corps hebben een missie om collectief de rest van de wereld te motiveren om positieve veranderingen door te voeren en de 2030 Sustainable Development Goals (SDG’s) te bereiken.

Het strenge B Impact Assessment-proces evalueert bedrijven op vijf gebieden: bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. Bedrijfspraktijken worden nauwkeurig onderzocht op zaken als sociale en milieuprestaties, transparantie en wettelijke aansprakelijkheid, en een tastbaar engagement om winst
en doel in evenwicht te brengen. De organisatie moet kunnen aantonen dat zij op alle vijf gebieden aan de zeer hoge normen voldoet en minimaal 80 van de 200 punten scoren.

“Handelen in het belang van het milieu en goed doen voor zijn medewerkers en de gemeenschap vormde altijd al de manier waarop Dataflex zaken deed,” zegt Dataflex CEO Roderik Mos, “Dat we daardoor nu een gecertificeerde B Corp zijn geworden is niet alleen een eer. Het laat ook zien dat al onze eerdere inspanningen worden erkend en beloond. Maar onze reis stopt hier niet. Elk bedrijf dat B Corp-certificering als einddoel ziet, zal nooit gecertificeerd worden. Want B Corp weerspiegelt een mentaliteit waarin een voortdurende holistische benadering van duurzaamheid in de breedste zin van het woord centraal staat bij alles wat je doet.”

Het voltooien van het strenge aanvraagproces kostte Dataflex iets meer dan twaalf maanden. Het kostte het bedrijf echter vele jaren hard werken om het vereiste niveau van business excellence te bereiken. Mos vervolgt: “We hebben nooit kortere wegen genomen of met de waarheid gespeeld. Eerlijkheid,
transparantie en verantwoording is wat ons hier heeft gebracht. En omdat die waarden deel uitmaken van onze cultuur, zullen ze nooit verdwijnen.”

Met de certificering treedt Dataflex toe tot een elitegemeenschap. Wereldwijd zijn er momenteel iets meer dan 6.000 gecertificeerde B Corps bedrijven in 86 landen en 159 sectoren. Hiertoe behoren vele iconische namen in de wereld van duurzaam ondernemen, zoals Patagonia, Ben & Jerry’s, Dopper en Clipper Tea.