Dassault Systèmes staat op de tweede plaats van de 2016 Top 100 Most Sustainable Corporations in the World. De Corporate Knights Global 100 index staat wereldwijd bekend als belangrijkste ranking voor de duurzaamheid van organisaties. Deze is gebaseerd op meerdere key performance indicatoren (KPI’s), waaronder omgeving, sociaal, financieel en innovatiecapaciteit. In 2015 stond Dassault Systèmes nog op de zeventiende plaats en dit jaar zijn ze het hoogst genoteerde technologiebedrijf.

Bedenken en creëren van duurzame innovaties

Dassault Systèmes levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties en het harmoniseren van producten met de natuur en het leven. Daarom staat duurzaamheid centraal bij alle bedrijfsactiviteiten, gericht op twaalf marktsectoren en research, ontwikkeling, management en human resources.

Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-businessplatform

Een groot aantal van de andere 2016 Global 100 companies zijn klanten van Dassault Systèmes. Het 3DEXPERIENCE-businessplatform helpt hen met de transformatie van de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Dassault Systèmes software maakt het mogelijk marktverstorende oplossingen te bedenken en te ontwikkelen, die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Positieve omgevingsbijdrage
Het uitgangspunt van Dassault Systèmes’ strategie voor de omgevingsinvloed is het leveren van een positieve bijdrage. De implementatie van de geleverde oplossingen moet meer bijdragen dan de ontwikkeling ervan kost. Daarvoor is onlangs samen met Harvard University een assessment ontwikkeld.

Meer informatie over Dassault Systèmes’ duurzaamheidscommitment is te lezen op: http://www.3ds.com/stories/sustainable-innovation