Signify, de wereldleider in verlichting, lanceert vandaag in Nederland, Denemarken en Zweden het bijzonder concept van Philips MyCreation. Met deze tool kan je je persoonlijke touch aanbrengen in je interieur dankzij unieke, zelfontworpen 3D-geprinte armaturen, gemaakt van herbruikbaar en hergebruikt materiaal. Philips MyCreation wil inspireren met schitterende en duurzame armaturen van eigen ontwerp. Dit proces combineert designexpertise met de nieuwste 3D-printers om zo stijlvolle producten te creëren die minder grondstoffen verbruiken. Om dit te promoten lanceert Philips MyCreation onder andere Wonders from Waste-armaturen, twee unieke ontwerpreeksen in beperkte oplage die geprint worden met grondstoffen, herwonnen uit gerecycleerde CD’s en visnetten.

Uitgebreid onderzoek laat zien dat consumenten steeds meer op zoek zijn naar milieubewuste producten, waarbij ze afstand nemen van “snelle” massaproductie. Tegelijk richten ze zich ook op het ontwerpen en beheren van schitterende interieurs voor hun woning. Philips MyCreation voorziet in beide behoeften met een innovatieve technologie die prachtig design en milieubewustzijn samenbrengt.

Een omwenteling in design

De innovatieve lampen van Philips MyCreation zijn ontworpen door een internationaal team van designers dat inspiratie putte uit diverse culturen, kunststromen en trends. Wanneer deze designs met 3D-printen tot leven worden gebracht, levert dit unieke en inspirerende texturen en vormen op. En met een bijzondere afwerking waar geen andere technologie aan kan tippen.

De originele collecties geven de klant de mogelijkheid om een unieke touch aan de woning toe te voegen die hun persoonlijkheid reflecteert. De klant van vandaag vindt zelfexpressie bijzonder belangrijk – en waar kan dat beter dan in eigen huis? Gekoppeld aan deze duurzame en creatieve 3D-printtechnologie is dit relevanter dan ooit. Het resultaat is een product dat persoonlijke stijl toevoegt aan elke ruimte, zelfs als het licht uitstaat, en waarmee je je buren, vrienden en familie het nakijken geeft.

Een revolutie in duurzaam ontwerp

De visie van Philips MyCreation is om de wereld mooier te maken op een duurzame manier. Deze producten met hun schitterende ambiance zijn intrinsiek ontworpen voor een lage milieu-impact: de ideale keuze voor milieubewuste consumenten die niet willen inleveren op stijl! Deze fantastische verlichtingsontwerpen zijn CO2-neutraal en op maat gemaakt, waardoor ze geen natuurlijke grondstoffen verspillen. Bovendien zijn ze gemaakt van 100% herbruikbaar materiaal, waarmee de circulaire economie wordt gesteund. Producten worden ook lokaal geprint, waardoor de CO2-voetafdruk voor transport wordt geminimaliseerd.

Bij de lancering van Philips MyCreation zien ook twee exclusieve productlijnen onder de noemer ‘Wonders from Waste’ het licht. Het zijn ontwerpen die op revolutionaire wijze grondstoffen hergebruiken; ze geven namelijk een nieuwe bestemming aan oude visnetten en CD’s. Door focus op duurzame productie in de toekomst, versterkt Signify haar samenwerking met partners over de hele wereld om afgedankt materiaal uit vuilnisbelten of de oceaan te herwinnen, om deze materialen vervolgens een nieuw en schitterend leven te geven als prachtige, unieke armaturen.

“Bij Philips MyCreation geloven we dat 3D-printen de toekomst vormt van duurzame verlichting dankzij baanbrekende technologieën.” Laura Taylor, Hoofd Design Exploration bij Philips MyCreation. “Hierdoor kunnen we producten leveren die tot de verbeelding spreken en in de wensen en behoeften van klanten op het gebied van duurzaamheid en design voorzien. We transformeren materialen en richten ons op design en vakmanschap, gedreven door de nieuwste 3D-printtechnologie. Met innovatieve vormen en texturen creëer je je interieur naar jouw smaak, zelfs als de lichten uit zijn.”

Door consumenten te helpen bij het overstappen naar duurzamere technologieën door middel van 3D-printen laat Signify haar inzet zien voor het verdubbelen van haar circulaire omzet naar 32 procent in 2025. Dit is een kernonderdeel van Signify’s Brighter Lives Better World 2025 programma dat in 2020 gelanceerd werd.

Beschikbaarheid van Philips MyCreation ontwerpen

Philips MyCreation is beschikbaar vanaf 7 april in Nederland en kan worden besteld via nl.mycreation.lighting.philips.com/. Prijzen starten vanaf €49,99. De speciale editie Wonders from Waste wordt exclusief en in beperkte oplage in speciaalzaken geïntroduceerd. Het aanbod aan bijzondere pendelverlichting en tafellampen zal in de toekomst evolueren en zich uitbreiden naargelang de designers blijven experimenteren met ontwerpen, texturen en materialen.