E- en cargobike leverancier CYCLE biedt mobiliteitsoplossingen aan die speciaal zijn ontwikkeld voor bezorgdiensten in stedelijke gebieden, en richt zich vooral op last-mile delivery. Daarom werkt CYCLE samen met tal van partners in de bezorgsector zoals Flink en Just Eat Takeaway.com. Door het full-service aanbod, met een sterke focus op duurzaamheid en efficiëntie, wil het bedrijf de bezorgingssector revolutioneren. CYCLE is actief in meer dan 75 steden in Europa waaronder Nederland en kondigt aan in 2023 zijn marktaandeel verder uit te breiden in Nederland.

De bezorglogistiek revolutioneren

De bezorgsector staat momenteel voor unieke uitdagingen wat betreft de stedelijke infrastructuur: milieuvoorschriften, verkeersopstoppingen en beperkte ruimte in grote steden maken het voor bezorgdiensten steeds moeilijker om te werken. CYCLE wil dit aanpakken en richt zich hierbij op last-mile delivery door een efficiënte, milieuvriendelijke en betaalbare mobiliteitsoplossing te bieden.

De start-up biedt namelijk een full-service product aan. Voor een maandelijks bedrag stelt CYCLE e- en cargobikes beschikbaar voor bezorgdiensten en koeriers inclusief service, onderhoud en verzekering. Eigen monteurs zorgen ervoor dat de fietsen altijd rijklaar zijn en stand-by staan. CYCLE biedt ook in-house fietsvloot softwaremanagement aan waardoor klanten real-time updates krijgen over de staat van hun fietsen. Via dit systeem kan je schaderapportages indienen bij ongevallen en serviceafspraken maken. Op deze manier kunnen klanten zich concentreren op wat belangrijk is: tijd winnen en efficiënt leveren van bestellingen.

CYCLE zet zich ook in voor een milieuvriendelijkere wereld door de commerciële transportsector meer koolstofvrij te maken. “Door de exponentieel groeiende vraag naar last-mile deliveries in alle segmenten, zien we dat er elk jaar meer en meer vrachtwagens met verbrandingsmotoren in steden rondrijden. Wij zijn ervan overtuigd dat e- en cargobikes meer dan 50% van de last-mile deliveries in steden kunnen overnemen en zo jaarlijks miljoenen tonnen CO2-uitstoot kunnen besparen. Op deze manier kan CYCLE bijdragen aan groenere, meer leefbare steden.” aldus medeoprichter en CEO Luis Orsini-Rosenberg. “Om deze ontwikkeling te versnellen, hebben logistieke bedrijven maximale flexibiliteit, kosteneffectieve toegang tot alternatieve voertuigen en professioneel management van fietsvloten nodig.”

Sterke groei van het marktaandeel

CYCLE ondersteunt wereldwijd bezorgdiensten als Flink, Just Eat Takeaway.com, Gorillas en Wolt, maar ook bedrijven in de pakket- en medicijnbezorging. In Nederland is er een B2B-aanbod in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, en andere steden zoals Utrecht, Groningen en Eindhove. Flink en Just Eat Takeaway.com zijn trouwe partners zijn van CYCLE. Naast Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië, wil CYCLE in de nabije toekomst een vijfde markt openen en wil het zijn marktaandeel in Nederland verder uitbreiden.