Koploper en marktmaker in consultancy voor duurzaam organisatiemanagement, Einstein & Jones, is volop in beweging. In de afgelopen maanden heeft Einstein & Jones een aantal constructieve gesprekken gevoerd met de directie van Greenjobs.nl. Einstein & Jones maakt nu de overname bekend per direct van de grootste vacaturebank voor duurzame bedrijven in Nederland. Het betreft een vriendelijke overname waarbij beide partijen uitkijken naar de samenwerking. Einstein & Jones is opgericht door Carola Claus, voormalig directielid bij Manpower en Johnson & Johnson en voormalig lid van het management team van Ernst & Young.

Een nieuw interactief platform voor duurzaam Nederland

Einstein & Jones vormt Greenjobs de komende weken om van een vacaturebank pur sang tot een interactief platform waar duurzaam Nederland met elkaar in verbinding staat: werkgever, werknemer, werkzoekende, vrijwilliger, ZZP’er, ondernemer en stagiair. De nieuwe Greenjobs zal zonder winstoogmerk opereren: vanaf 30 april kunnen duurzame werkgevers al hun vacatures kosteloos plaatsen. Zo komen ze makkelijk in contact met duurzaam werkende professionals.

 

Crowdfunding

Om het nieuwe platform Greenjobs te ontwikkelen en bouwen investeert Einstein & Jones €15.000,- Daarvan wil het €8.000,- via crowdfunding ophalen. Overheid, kennisinstellingen en duurzame werkgevers kunnen participeren tegen aantrekkelijke voorwaarden. Voor burgers heeft Einstein & Jones een aantal nuttige producten ontwikkeld waarmee kandidaten zich profileren bij duurzame werkgevers. Zo helpen de HRM professionals van Einstein & Jones bijvoorbeeld bij het opstellen van een professioneel CV. Daarbij leggen ze de focus niet alleen op werkervaring en expertise maar vooral op personal branding. De crowdfunding campagne voor de nieuwe Greenjobs is op 31 maart gelanceerd via OnePlanetCrowd. Geïnteresseerden kunnen participeren aan de crowdfunding campagne voor Greenjobs via http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/96184  

De noodzaak van duurzame verbinding

Steeds meer mensen zoeken bedrijven die het niet alleen doen voor de winst. Organisaties die meer doen. Die zich inzetten voor een betere samenleving, een humane wereld en een beter milieu. Dat is niet alleen te merken in het consumptiegedrag van mensen; ook op de arbeidsmarkt is dit een trend die steeds duidelijker waarneembaar wordt. Bedrijven raken er van doordrongen dat een MVO manager het niet in zijn eentje kan. Voor een succesvol MVO beleid moeten alle medewerkers duurzaam denken en handelen. Duurzame werkgevers en duurzaam denkende mensen zijn dus steeds naar elkaar op zoek. Einstein & Jones verbindt ze via Greenjobs en brengt ze kosteloos met elkaar in contact.

Ambassadeurs gezocht om de nieuwe Greenjobs draagvlak te geven!

Einstein & Jones nodigt duurzame bedrijven en mensen uit om deel uit te maken van het nieuwe platform. Duurzame bedrijven door hun opdrachten en vacatures op Greenjobs te publiceren; professionals en studenten door zich in te schrijven. Daarnaast zoekt Einstein & Jones supporters, zowel bedrijven als burgers, die Greenjobs mede financieren via de crowdfunding campagne op www.oneplanetcrowd.nl.

Doelstelling

Eind 2015 wil Einstein & Jones 100 duurzame werkgevers op Greenjobs hebben en 2000 kandidaten. De doelstelling voor 2016 is 300 duurzame werkgevers en 6000 kandidaten. Zo bouwt Einstein & Jones aan een community van duurzame werkgevers en professionals met een groen hart. Daarmee wordt het bedrijfsleven niet alleen duurzamer, maar ook leuker, winstgevender en klaar voor de toekomst.