Visie in openingssessie
Voedingsmiddelenindustrie en maatschappij doen een toenemend beroep op elkaar. De industrie biedt als een van de grootste bedrijfstakken in Nederland de maatschappij welvaart, werkgelegenheid en niet in de laatste plaats een breed pakket van gezonde, lekkere voedingsmiddelen. De consument waardeert dit zeer, maar stelt tegelijkertijd als burger in toenemende mate voorwaarden aan de productie van zijn voedsel. Hoe moet de industrie, maar ook de overheid, hiermee omgaan? Hoe profileert de sector zich internationaal en op welke wijze kan Nederland zijn concurrentiepositie versterken? Wat zijn de kansen van een biobased economy? Vragen die centraal staan tijdens de plenaire openingssessie waarmee VMT Food Event op 12 maart in Nieuwegein van start gaat.

Groot evenement
Na de succesvolle editie van vorig jaar gaat VMT Food Event in 2008 een stap verder. De grote variatie in onderwerpen, de vele inspirerende sprekers en de vakbeurs blijven. Ook is er wederom voldoende gelegenheid tot netwerken. Nieuw is dat in 2008 de beide congresdagen samen het totaalplaatje bieden voor managers en technologen in de voedingsmiddelenindustrie. De eerste dag heeft een meer strategische en beleidsmatige focus. Alle actuele thema’s van nu en straks voor manager en beleidmaker komen samen in een inspirerend aanbod. De tweede dag biedt informatie die voor technologen, Q&A-managers, marketeers en microbiologen direct is te relateren aan de praktijk.

Scala aan onderwerpen
Na de plenaire openingssessie telt het programma vier tracks: Markt & Strategie, Productontwikkeling & Marketing, Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Ketenoptimalisatie. Binnen elke track worden drie sessies van een halve dag gehouden. Duurzaamheid en supply chain management hebben daarbinnen inmiddels een eigen plaats gekregen. Verder komen vrijwel alle onderwerpen aan bod: een nieuw kijk op smaak, future technology, risicomanagement, ‘best of class’- cases, conceptontwikkeling en innovatie, merkenstrategie en de nieuwste standaarden op voedselveiligheidsgebied. Naast lezingen met ruim aandacht voor cases en dus praktijkervaring omvatten veel sessies interactieve workshops. Deze ‘hands on’-activiteiten werden tijdens de vorige editie van VMT Food Event bijzonder goed gewaardeerd.

Cradle to cradle-diner met Michael Braungart
Nieuw en uniek voor Nederland is het ‘cradle to cradle’-diner waar de eerste congresdag ’s avonds mee wordt afgesloten. Prof. Dr. Michael Braungart, auteur van de bestseller ‘Cradle to Cradle – Remaking the Way We Make Things’ zal zijn visie op duurzaamheid geven. Food designer Katja Gruijters heeft daarnaast een uniek diner binnen dit thema ontworpen. Deelnemers kunnen proeven, ervaringen opdoen en zich laten inspireren door een unieke uitwerking van het cradle tot cradle-concept.