Het milieuvriendelijke Conscious Hotel is gevestigd aan het Museumplein in Amsterdam, heeft drie sterren, 36 kamers en je kan er al slapen vanaf €80,- per nacht.

Duurzaamheid is in het hele concept doorgevoerd. Het Conscious Hotel heeft dan ook als enige Design Hotel het Green Key Gold milieukeurmerk gekregen.

Groener kan niet, en dat zie je: van Cocomat bedden, bureaus gemaakt van gerecyclede yoghurtverpakkingen, de eerste levende plantenmuur binnenshuis in Nederland en het hotel staat vol met ecofaboulous Vitra meubelen.

We zullen je niet vermoeien met details over de energiebesparende verlichting, of de waterbesparende kranen, laat staan de tapijten van geitenhaar.

Een Conscious Hotel valt namelijk niet te beschrijven, dat moet je ervaren. En daarom nodigen we jou uit om een nachtje bij ons te slapen. Genietend van een Fair Trade kopje koffie en een biologisch ontbijt, mag je ons zelf vertellen wat je er van vindt.

WAT IS CONSCIOUS HOTELS?
Conscious Hotels richt zich op de bewuste reiziger. Onafhankelijke en onderscheidende mensen, die van luxe en genieten houden. Elk hotel heeft een mooi, ‘cutting edge’ modern interieur. Naast het oog, wil het milieu ook wat: het design is dan ook in alles lief voor de planeet.

Het Conscious Hotel Museum Square maakt onderdeel uit van de keten Conscious Hotels. Het label heeft mede als doel de wereld een klein beetje groener en mooier te maken, te beginnen in Amsterdam. In het najaar van 2010 opent de keten hun 2e hotel in Amsterdam, te weten het Conscious Hotel Vondel Park.