Compass Group Nederland is een samenwerking aangegaan met Made Blue. Made Blue is een organisatie die het waterverbruik van bedrijven spiegelt en dezelfde hoeveelheid water als schoon drinkwater beschikbaar stelt in ontwikkelingslanden. Compass Group heeft de samenwerking zo ingevuld dat voor elk verkocht waterflesje en alle verkochte vruchtensappen, de hoeveelheid liters water die nodig zijn om deze consumpties te maken beschikbaar wordt gesteld aan Made Blue.

Elke liter levert een liter schoon drinkwater op

Op dit moment hebben nog altijd 780 miljoen mensen geen permanente toegang tot schoon drinkwater. Toegang tot schoon drinkwater is tegelijkertijd de meest effectieve manier om kindersterfte en armoede te bestrijden. De samenwerking tussen Compass Group en Made Blue is aangegaan voor meerdere jaren. Jan Jacob van Donselaar, CEO van Compass Group: “Wij vinden dat je als organisatie iets moet doen voor ontwikkelingslanden. Deze samenwerking past goed bij ons MVO-beleid. Dat wij nu elke liter verkocht water of sap kunnen spiegelen en via Made Blue beschikbaar kunnen stellen in ontwikkelingslanden voelt goed, maar is tegelijkertijd iets dat voor een bedrijf als Compass Group vanzelfsprekend is.”

Made Blue is blij met de samenwerking met Compass Group. “Het is voor ons niet voor te stellen dat één van je kinderen niet naar school kan, omdat hij of zij die dag twee uur heen en twee uur terug moet lopen om een jerrycan met – waarschijnlijk zelfs vervuild – water te halen. Door bewustwording rondom water te versterken en samen te werken aan het beschikbaar maken van schoon drinkwater maken we echt een verschil. Het is fantastisch dat Compass Group hierin samen met ons optrekt door mee te investeren in drinkwaterprojecten,” aldus Machiel van Dooren, oprichter van Made Blue.

Over Compass Group
Compass Group Nederland is onderdeel van Compass Group PLC, wereldwijd marktleider in food en support services. In ruim 50 landen met meer dan 500.000 medewerkers levert en ontwikkelt de organisatie originele en innovatieve concepten. Compass Group combineert een wereldwijd netwerk met lokaal ondernemerschap. In Nederland verlenen ruim 5.000 medewerkers deze food en support services aan bijna 1100 bedrijven, ziekenhuizen, horecagelegenheden, hogescholen, universiteiten en (overheids)instellingen. Deze locaties zijn verspreid over heel Nederland. De activiteiten worden uitgevoerd onder de namen Eurest (food) en Eurest Services (support). Eurest (food) biedt foodservice-oplossingen voor uiteenlopende branches. Eurest Services is een betrouwbare partner voor volledig en geïntegreerd facilitair management.

Over Made Blue

Made Blue spiegelt het drinkwaterverbruik van aangesloten merken en organisaties in Nederland met het duurzaam beschikbaar maken van drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter. Organisaties krijgen inzicht in hun watervoetafdruk, investeren in merkwaarde en dragen bij aan beschikbaarheid van drinkwater elders in de wereld. Made Blue biedt onderscheidend vermogen met positieve, meetbare impact, onafhankelijk geverifieerd. Made Blue is opgericht in samenwerking met Aqua for All en wordt ondersteund door Royal HaskoningDHV en PwC. Voor meer informatie zie: madeblue.org.