Een jury onder voorzitterschap van Carolien Gehrels, wethouder van Amsterdam, heeft op basis van de door de selectiecommissie voorgestelde longlist per categorie drie personen genomineerd voor de titel Communicatieman/vrouw van het jaar 2008.

De genomineerden onderscheiden zich vanwege hun bijdrage aan spraakmakende, bijzonder effectieve en/of vernieuwende vormen van communicatie. Zij kunnen een voorbeeld zijn voor alle vakgenoten.
Initiatiefnemers van de prijs zijn Logeion, vereniging voor communicatie, en het vakblad Communicatie, een uitgave van Kluwer. Met deze prijs vestigen zij de aandacht op de professionalisering van het communicatievak en de toegevoegde waarde van goed communicatiemanagement voor het succes van organisaties.
De genomineerden presenteren zich op 9 december aanstaande voor jury en publiek tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Rode Hoed te Amsterdam. Jury en aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Aan het eind van de avond maakt de jury de prijswinnaars bekend. Er wordt per categorie een prijs uitgereikt. Tevens is er de verkiezing van een publiekslieveling.