Het gonst al een tijdje en vanaf 1 januari 2018 is het officieel: MVO Nederland en de Groene Zaak gaan samen verder. Met veel enthousiasme en nog meer daadkracht werken we straks samen aan de transitie naar een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve economie.

Drijfveer voor het samengaan is een gedeeld gevoel van urgentie, ons geloof in de kansen van duurzaam ondernemen en onze gezamenlijke ambitie. MVO Nederland en De Groene Zaak brengen netwerken, kennis en kunde bij elkaar. We ontwikkelen duurzame innovaties, schalen ze op en delen slimme oplossingen. Samen vormen we een krachtige beweging van ondernemers die gaan voor duurzaam succes.

Welke nieuwe kansen biedt dit voor partners?

Eén krachtig netwerk

Met het samengaan van MVO Nederland en De Groene Zaak kom je samen met ruim 2.500 bedrijven in één krachtig netwerk. Centraal daarin staat het matchen van duurzame oplossingen aan de uitdagingen van de nieuwe economie, in Nederland en internationaal. Dat betekent: nog meer potentiële businesspartners en nog meer impact.

Lobby

We voeren in Den Haag en Brussel een sterke lobby om obstakels rondom duurzaam ondernemen weg te nemen en de context waarin duurzame ondernemers opereren te verbeteren. Daarbij zijn de ervaringen van bedrijven in ons netwerk leidend. Jij zet de agenda waar wij mee aan de slag gaan. Met de bagage van De Groene Zaak nemen we ook hier een stuwende rol in de transitie naar een duurzame economie.

Koplopernetwerk

Voor de meest ambitieuze en gedreven bedrijven is er het Koplopernetwerk. Daarin kun je samen met pioniers als Pitpoint, Copper8, Moonen Packaging, Alliander, Eneco, Eosta, Greenchoice en ASN Bank werken aan doorbraken binnen je eigen bedrijf en sector. Ook denk je op strategisch niveau mee over de business- en lobbyagenda.

Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland