Groen, groen groen. Achter een meterslang oranje TNT-logo is een deel van de gevel van top tot teen bekleed met klimop. Er klinkt druppelend water. De rest van de voorgevel is afgetimmerd met groen en oranje gebeitst larikshout. Op het dak een rij zonnepanelen, voor het pand een rechthoekige vijver. Alles is uit de kast gehaald om dit TNT-gebouw een groene uitstraling te geven.

Het ligt op een nieuw bedrijventerrein langs de A12, het nieuwe distributiecentrum van TNT. Begin oktober staan er nog bouwhekken, witte bouwcontainers, een shovel en stapels met stenen. De gemeente Veenendaal moet de weg voor het pand nog bestraten. Vanuit dit punt wordt over een week alle post voor Veenendaal en omstreken verspreid. Het twee etages tellende gebouw heeft vijfhonderd vierkante meter kantoorruimte en achthonderd vierkante meter halruimte, waar tientallen postbestellers de laatste sorteerslag zullen maken voor ze de wijken in gaan.

De achterkant ziet eruit zoals die van veel bedrijfsgebouwen op bedrijfsterreinen in Nederland. Grijze aluminium panelen, die negen van de tien uit de grond gestampte bedrijfsgebouwen langs snelwegen hebben.

Lees het volledige artikel via de link.