AFAS Software, de Nederlandse leverancier van bedrijfssoftware, heeft de hoogste score (Outstanding) behaald in de BREEAM-NL In-Use certificering voor duurzame gebouwen. Het bedrijf heeft deze certificering ontvangen voor haar Clubhuis & Theater in Leusden, dat in 2021 in gebruik werd genomen. Met deze prestatie heeft AFAS Software een belangrijke mijlpaal bereikt in haar streven naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Britt Breure, directeur HR & CSR bij AFAS Software, reageert verheugd op de certificering: “We zijn ontzettend trots op het behalen van deze certificering. Dat ons gebouw één van de meest duurzame gebouwen van Nederland is, is een bevestiging van onze inzet voor duurzaamheid. Als bedrijf willen we ‘met liefde’ bijdragen aan een betere toekomst voor mens en milieu en deze certificering is een belangrijke stap in die richting.”

Het Clubhuis & Theater van AFAS Software zijn ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd en maakt gebruik van verschillende innovatieve technologieën om energie te besparen en de uitstoot te verminderen. Zo zijn er onder andere zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, wordt er gebruik gemaakt van een warmte-koude opslag en is het gebouw voorzien van LED-verlichting en een intelligent klimaatsysteem. Ook is het gebouw beoordeeld op de kwaliteit van de werkplek (zoals lichtinval) en wordt er veel rekening gehouden met het beperken van de afvalstromen.

Met het behalen van de BREEAM-NL Outstanding certificering toont AFAS Software aan dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van haar CSR-beleid. Het bedrijf hoopt met deze prestatie ook andere organisaties te inspireren om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda te zetten.