Voor het Accelerator-programma gaat Climate-KIC deze maand actief op zoek naar veelbelovende cleantech start-ups. Climate-KIC Accelerator is het enige EU Accelerator programma met een focus op cleantech. Met een programma van 18 maanden, verdeeld over 3 fasen, krijgen deelnemende bedrijven onder meer ondernemerschapslessen, financiële ondersteuning en intensieve coaching.

Start-ups: grote aanjager tegen klimaatverandering

Ondernemers zijn de grote vernieuwers van de samenleving, die met grote ideeën, grote veranderingen teweeg kunnen brengen voor grote groepen mensen. Maar voor veel technologische start-ups is het commercieel interessant maken  van het product een valkuil. Daarom helpt Climate-KIC ondernemers met het Acceleratorprogramma om beter beslagen de markt op te gaan en voorspelbare valkuilen te voorkomen.

Innovatieve ideeën en grote ambities

Bedrijven die aan het Acceleratorprogramma meedoen zijn actief in verschillende sectoren maar hebben met elkaar gemeen dat zij klimaatverandering tegen willen gaan. Zowel starters met alleen een businessplan, als bedrijven die al wat verder zijn, komen in aanmerking voor het Accelerator programma. Deelnemers hebben zonder uitzondering sterke ideeën, grote dromen en een passie om de wereld positief te veranderen. Met de juiste begeleiding stijgt hun kans op succes significant.

Succesvolle deelnemers

Sinds 2011 zijn verschillende start-ups uitgegroeid tot serieuze bedrijven, zoals Eternal Sun, Bluerise en ViriCiti. Eternal Sun ontwikkelde apparatuur om het vermogen van zonnepanelen te testen. Bluerise ontwikkelt systemen die temperatuurverschillen in de oceaan gebruiken om elektriciteit op te wekken en te koelen. ViriCiti stimuleert elektrische mobiliteit met optimalisatietools voor elektrisch commercieel busvervoer.

Over Climate-KIC

Climate-KIC is Europa’s grootste publiek-private innovatiepartnerschap met een focus op klimaatverandering. Climate-KIC creëert kansen voor innovators om klimaatverandering te bewerkstelligen en helpt hen in het vormgeven aan een nieuwe economie. De organisatie ontvangt financiële steun van het European Institute of Innovation and Technology, een initiatief van de Europese Unie.   

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met maandag 3 november inschrijven via www.accelerator.climatekic.nl. Het programma gaat op 12 januari 2015 van start.