Cirkelstad en GSES lanceren de Product Catalogus Bebouwde Omgeving met circulaire footprints

Bron
GSES

Partner

Cirkelstad en het Global Sustainable Enterprise System (GSE System) hebben in partnership de Product catalogus bebouwde omgeving – Hét circulaire initiatief, gevisualiseerd en de circulaire footprint van de bouwproducten doorgerekend op basis van de Sustainable Footprint Standard – Circular Footprint die wordt beheert door het Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI).

Cirkelstad biedt een platform aan vooruitstrevende publieke en private partijen die werk maken van steden zonder afval en zonder uitval. Cirkelstad heeft met haar leden een product catalogus gecreëerd. Het GSE System is een product van het NDI.

De product catalogus visualiseert, documenteert, verifieert en publiceert de Circulaire Footprint van elk materiaal of product dat in de bouw gebruikt wordt. Producenten kunnen hun producten aanmelden zodat de uitvoerende partijen, zoals architecten en bouwbedrijven een onderbouwde verantwoorde keuzes kunnen maken.

Circulair bouwen is de toekomst. Materialen worden schaars of het produceren daarvan kan schade aan mens en milieu toebrengen. Veel producenten willen zo duurzaam mogelijk zijn. Wij helpen hen daarbij door zichtbaar te maken welke impact producten hebben op mens, dier en milieu.” zegt Kelly Ruigrok, Managing Director van het GSE System.

De catalogus is op maat gemaakt voor de bouwwereld, maar het GSE System stelt alle producten en projecten in staat een footprint te kunnen maken. Zo heeft KWS Infra met haar Plastic Road ook een Sustainable Footprint laten maken van dit prestigieuze project waarbij de Circular Footprint van de PlasticRoad wordt weergegeven in een visuele scorecard met geverifieerde data.

Bedrijven als Groothuis Bouwgroep en Schöck gebruiken het online GSE System ook als meetlat voor hun organisatie en later voor de supply chain met behulp van de organisatie assessments van de GSE Standard.
Footprints kunnen onafhankelijk worden geverifieerd en gecertificeerd door onafhankelijke certificatie instellingen die aangesloten zijn bij de Global Sustainable Enterprise Standard zoals KIWA, United Certification Systems, Godman en Control Union certifications.

Ter introductie worden de volgende 17 aangemelde producten kosteloos opgenomen in de catalogus (excl. verificatie/certificatie).  Kijk op https://cirkelstad.gses-system.com/ en meld uw product aan!

Share Button