Celonis, wereldwijde leider in executiemanagement, en EcoVadis, ’s werelds meest vertrouwde platform voor duurzaamheidsbeoordelingen, gaan zakelijke inkoopprocessen duurzamer maken. Celonis gaat de duurzaamheidsbeoordelingsgegevens van EcoVadis integreren in zijn Execution Management System (EMS). Door deze samenwerking krijgen bedrijven inzicht in de duurzaamheidsprestaties van hun leveranciers. Door het dashboard zien ze direct hoe hun leveranciers scoren op alle belangrijke gebieden van duurzaamheid, waaronder milieucriteria (koolstof- en ecologische voetafdruk), sociale en arbeidspraktijken, en ethische aspecten.

Het EMS van Celonis geeft ook aanbevelingen voor andere beschikbare leveranciers die in het verleden hetzelfde materiaaltype hebben geleverd. Door de samenwerking hebben deze aanbevelingen nu een betere EcoVadis-score om bedrijven te helpen beslissen welke leverancier het meest geschikt is voor welke bestelling als het aankomt op duurzaamheid.

Als een leverancier nog niet is beoordeeld, kan Celonis een automatisch aanmeldingsproces starten om een leverancier aan boord te brengen. Een klant kan via Celonis ook een proces opzetten waarbij deze de voorkeur geeft aan leveranciers met een hoge beoordeling. Het EMS van Celonis kan dan de desbetreffende leveranciers aanbevelen. Deze use cases helpen bedrijven hun duurzame inkoopprogramma’s verder te ontwikkelen.

Eenmaal aan boord, krijgen leveranciers toegang tot het platform van EcoVadis om hen te begeleiden op hun duurzaamheidsreis. Ze ontvangen een gedetailleerde scorekaart die met klanten kan worden gedeeld. Deze scorekaart stelt sterke punten en verbeterpunten vast, houdt verbeteringen bij, en biedt e-learning tools om hun prestaties op te bouwen, en daarmee de veerkracht te vergroten. Goed presterende bedrijven kunnen in aanmerking komen voor erkenningsmedailles die zij kunnen gebruiken om hun bedrijfs- en werkgeversmerk te versterken, waarde te creëren, en betrokkenheid te vergroten.

Lees het volledig Engelstalige persbericht hier.