Cateringorganisaties gaan samen met de Rijksoverheid de inzet op duurzaamheid versterken. Dat hebben de Nederlandse Vereniging van Cateringorganisaties (Veneca), en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gisteren besloten.

Hans Rijnierse, voorzitter van Veneca: “Duurzaamheid begint bij jezelf. Samen met de overheid gaan we Nederland nog sneller verduurzamen. En bovendien gezonder maken. Want duurzaamheid en gezondheid gaan hand in hand.”

Tijdens de bijeenkomst in het LEF future center van Rijkswaterstaat spraken vertegenwoordigers van cateringorganisaties en de Rijksoverheid met elkaar over het versneld nog duurzamer maken van de catering, en de toegevoegde waarde van catering. Want ook bij de Rijksoverheid merken ze dat het verduurzamen van catering veel oplevert. Een goed en gezond assortiment van een cateraar zorgt voor vitale en gezonde ambtenaren. Die bovendien productiever en enthousiaster worden. Hans Rijnierse: “Dat is wat ze noemen win-win. De Rijksoverheid is een betrouwbare partner die grote stappen zet op het gebied van duurzaamheid. Daar dragen wij als cateraars graag een steentje aan bij.”

In de komende maanden gaat een werkgroep, samengesteld uit vertegenwoordigers van cateringorganisaties en de Rijksoverheid, actiepunten uitwerken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar een andere manier van aanbesteden, langere contractduren, betere communicatie naar de gasten, opschalen van duurzaamheid in de hele voedselketen en de logistiek. Voorafgaand aan de bijeenkomst is de Veneca Focus 2013-2014 uitgereikt aan Siep Eilander, de eerste Chief Procurement Officer van het Rijk. Dit jaarverslag biedt de lezer een interessante terugblik op het cateringjaar 2013 en een vooruitblik op 2014. Duidelijk is dat de crisis voorbij is en de sector langzaam opkrabbelt. Geinteresseerden kunnen de Veneca Focus 2013-2014 inzien op www.veneca.nl.