Op de VN International Day of Forests, biedt CarNext.com, de digitale marktplaats voor kwalitatief hoogwaardige occasions, zijn klanten de keuze om iets terug te doen voor het milieu en te helpen nieuwe bossen te planten. CarNext.com gaat hierin samenwerken met Land Life Company, de toonaangevende organisatie voor herbebossing, waarmee klanten iedere autorit CO2-neutraal kunnen maken.

Klanten van CarNext.com kunnen in Nederland vanaf 21 maart 2019 de CO2-uitstoot van hun auto online compenseren, via Land Life Company’s innovatieve herbebossingsprogramma. Land Life Company is wereldwijd leider in duurzame en technologiegedreven herbebossing en heeft als missie om 2 miljard hectare grond opnieuw van bos te voorzien in een van de sterkst aangetaste gebieden van de wereld.

In Nederland is kiezen voor CO2-compensatie vanaf nu online beschikbaar. Daarna rolt CarNext.com dit verder uit voor alle klanten.

Ewout van Jarwaarde, Managing Director CarNext.com zegt hierover, “Ik ben heel blij dat we onze klanten nu de mogelijkheid bieden om voor CO2-neutraal rijden te kiezen door onze samenwerking met Land Life Company. Dit is de eerste keer dat kopers van tweedehands auto’s de mogelijkheid krijgen om hun CO2-uitstoot te compenseren. Een belangrijke stap vooruit. We kunnen het ons niet permitteren achterover te leunen en af te wachten tot anderen iets doen. Klimaatverandering is een van de grootste problemen van onze generatie en door allemaal ons steentje bij te dragen, maken we het verschil.”

De CEO van Land Life Company, Jurriaan Ruys zegt “Wij geloven dat iedereen in staat moet zijn om klimaatverandering positief aan te pakken. Het planten van bomen haalt COuit de lucht en realiseert zichtbare en tastbare impact. Samen kunnen we de gebieden herstellen die belangrijk zijn voor de gezondheid van onze planeet, de economie en samenleving, voor deze en volgende generaties”.