“We zijn trots dat het 20ste Nationaal Sustainability Congres vandaag het podium is voor de officiële start van een fantastische duurzaamheidsbeweging in Nederland”: Buzz Women. 

Het verhaal en de impact van Buzz Women zijn indrukwekkend. Een organisatie gebaseerd op de principes van intrinsieke motivatie en solidariteit. In slechts negen jaar uitgegroeid tot een internationale beweging van ruim een kwart miljoen vrouwen, die met elkaar voor sociale, economische en ecologische vooruitgang zorgen. Elke dag sluiten meer dan 1000 vrouwen zich aan bij deze snelgroeiende beweging in India, Afrika en Europa.

Ons startpunt is de vrouw, we bieden educatie en transformatie programma’s aan die voor iedere vrouw toegankelijk zijn. Vervolgens nemen de vrouwen hun leerproces in eigen handen, door maandelijks samen te komen, elkaar te blijven versterken en hun omgeving hierbij te betrekken. Buzz Women ondersteunt en verbindt deze lokale vrouwen groepen wereldwijd.

In Nederland richt Buzz Women zich op het versterken van de feminiene kracht in onze samenleving. Met als doel om Nederland te verzachten, verbinden en te verduurzamen.

Vanaf begin 2022 biedt Buzz Women haar flagship programma ‘Shakti – The Experience’ aan in Nederland. Een programma dat gericht is op het vergroten van bewustzijn en activering van vrouwen (en mannen) op de belangrijke thema’s van deze tijd, zoals inclusiviteit, klimaatverandering, gezondheid en saamhorigheid.

Over Buzz Women

Buzz Women is in 2012 opgezet door Uthara Narayanan (India) en Dave Jongeneelen (Nederland) en heeft inmiddels ruim 300.000 vrouwen toegang gegeven tot educatie en transformatie. Inmiddels is Buzz Women actief in India, Gambia, Georgië en Nederland en worden de komende jaren nieuwe landen toegevoegd. De ambitie van Buzz Women is om in 2030 10 miljoen vrouwen toegang tot transformatie te geven.