Krekelgehaktballetjes, natuurlijke kombucha, vegan kaas, burgers en kroepoek van circulair geteelde oesterzwammen, biologisch afbreekbare koffiecups en een hip, fris drankje van de cacaovrucht. Deze week bij Lidl: de Future Goods. Koop alle schappen leeg en kies zelf je toekomst.

Een duurzame wereld

De wereld kan klimaat-, mens en diervriendelijker. Met producten die natuurlijk zijn, gezonder, zonder troep en waarbij iedereen in de keten ook nog eens genoeg verdient om normaal van te leven. De makkelijkste manier om voor al die idealen op te komen is door deze producten te kopen. Met je portemonnee dus. Als jij kiest voor duurzame producten, dan komt er vanzelf meer ruimte voor in de winkel, in de media en in de politiek. Kijk maar naar het schap met eiwit-alternatieven of plantaardige drinks. Elke euro die jij uitgeeft in de winkel is een stem, en aankomende week kun je die goed inzetten op Future Goods.

Future Goods

Zes jonge, duurzame en innovatieve bedrijven krijgen vanaf donderdag 31 juni een week lang volop de ruimte in het schap van alle Lidl winkels en ze mogen mee in het communicatiegeweld van de supermarkt. Dit zijn ze:

  • WilliCroft Young Dutch en Greek White. Vegan kaas op basis van witte bonen. Perfect in je tosti en superlekker in je salade.
  • GRO oesterzwamburgers en vegan Krupi Chips. Gemaakt van circulair geteelde paddenstoelen die geteeld worden met koffiedik.
  • Cacao sap van Pacha de Cacao. Heerlijk fris, zomers drankje gemaakt van cacaovruchtvlees helpt cacaoboeren aan een tweede inkomstenbron.
  • Little Hopper gehaktballetjes van De Krekerij. Gehaktballen van krekels die gevoed worden met groene reststromen. Lekker, klimaatvriendelijk, efficiënt en circulair.
  • Cupplement Immunity + Energy Focus. Functionele koffie zonder after-cafeïne dip, in biologisch afbreekbare cups.
  • Cultcha Kombucha. Natuurlijke frisdrank op basis van sencha thee en versgeperst sap. Ambachtelijk gebrouwen, duurzame natuurlijke ingrediënten, strak design.

Lidl

Vanuit Lidl’s verantwoordelijkheid in de voedseltransitie heeft Lidl de groene start-up accelerator StartLife (een initiatief van de Universiteit Wageningen) gevraagd om startups te kiezen die zich richten op de ontwikkeling van producten die bijdragen aan de verduurzaming van onze voedselketen. Startups konden eerder dit jaar producten presenteren op een door Lidl georganiseerde pitch. Lidl geeft de winnaars van die pitch een podium en leert zelf weer van deze startups, die lef en daadkracht tonen door zelf een product te ontwikkelen. Het is de wens van de deelnemers van de Future Goods om een blijvend plekje op het schap te bemachtigen.

Wanneer en waar

De Future Goods Week van Lidl is van 30 juni tot en met 6 juli in alle Lidl winkels in Nederland. Let goed op de schapkaartjes, of vraag ernaar in de winkel, want de producten liggen verspreid.