Vanaf dit jaar bundelen Business & Society Belgium en KAURI hun krachten in een nieuwe organisatie. De twee netwerken, die zich al meer dan 15 jaar actief inzetten voor duurzame ontwikkeling en gedeelde waardecreatie, willen hiermee een grotere impact creëren. 

Op hun respectievelijke Algemene Vergaderingen eind december en begin januari hebben de leden van KAURI en Business & Society Belgium besloten om samen een nieuwe organisatie te vormen.  Ze maakten deze keuze vanuit een duidelijke ambitie:  het Belgisch verzamelpunt worden voor mensen en organisaties die samen de maatschappij van morgen willen vormgeven en duurzame ondernemingsmodellen willen realiseren.  Er komen in 2015 immers heel wat uitdagingen op ons af: klimaatverandering, sociale onrust, mobiliteits-vraagstukken, … Stuk voor stuk kwesties die te groot zijn om alleen op te lossen. We moeten dus beter samenwerken. Samenwerken tussen ‘unusual suspects’: mensen, verenigingen,  bedrijven en overheden, maar ook tussen duurzaamheidsorganisaties zelf.

De definitieve naam, visie en operationele structuur van deze nieuwe organisatie zal officieel gelanceerd worden in juni. In afwachting bouwen  KAURI en Business & Society Belgium alvast samen hun activiteiten op rond de internationale duurzaamheidstrends die ze voor dit jaar voorzien.