Het boek ‘De weg naar duurzaam ondernemen’ van Jan Beyne en Sara Vermeulen staat op de longlist voor ‘Managementboek van het Jaar 2022’. Het is het enige ‘MVO-boek’ dat deze editie de longlist van 48 boeken heeft gehaald.

Het boek biedt een volledige en integrale aanpak van duurzaam ondernemen, geschikt voor grote en kleine bedrijven en organisaties. Duurzaamheid wordt vanuit alle invalshoeken bekeken. Het is intelligent geschreven en bevat naar ons idee de essentie van duurzaam ondernemen en hoe je daarmee aan de slag kunt.

Juryvoorzitter Patrick Davidson over deze longlist: ‘Goede boeken helpen mensen – en daarmee vaak ook hun teams en organisaties – om te leren van trends, ontwikkelingen en nieuwe inzichten. En vaak ook nog om dat handen en voeten te geven. En soms is een boek vooral een pleidooi voor radicale verandering. Denk aan de winnaar van vorig jaar, Fantoomgroei, dat boek is zelfs de basis voor een televisieserie (Scheefgroei). Boeken kunnen dus impact hebben, zo willen we als jury maar zeggen.’ Wilt u het verloop van de verkiezing tot Managementboek van het Jaar 2022 blijven volgen? Op 8 maart volgt de shortlist en op 21 april wordt de winnaar door de jury bekend gemaakt tijdens het Managementboekengala.

De juryleden van 2022 zijn Patrick Davidson, Peter Streefkerk, Liesbeth Tettero, Nora Ghaoui, Louis Thörig en Mirella Visser.

Bestel het boek De weg naar duurzaam ondernemen hier online