Bioscoopketen Vue speelt in op de behoefte van de bezoeker en stapt vanaf vandaag over van de fysieke Vue Movie Pass naar een digitale versie. Door deze overstap worden er door Vue geen nieuwe plastic passen meer verstrekt. Om te zorgen dat de huidige passen niet in het reguliere vuilnis komen, heeft Vue een actie bedacht. De bezoeker kan de fysieke pas inleveren en ontvangt hiervoor een gratis kleine popcorn en spaart mee voor een donatie voor een goed doel; The Ocean Cleanup. Hoe meer passen er verzameld worden hoe hoger het bedrag. De ingeleverde passen worden gerecycled. 

Directeur Ron Sterk over de actie: “Zowel vanuit de bezoeker als vanuit Vue bestaat al langer deze wens, we zijn zeer blij dat deze nu eindelijk in vervulling gaat. We spelen hiermee in op de behoefte van de bezoeker, verminderen onnodige plastic productie én dragen bij aan het prachtige initiatief The Ocean Cleanup. Als het maximale bedrag behaald wordt zal Vue dit verdubbelen”.

Over The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup is een initiatief opgericht door de Nederlandse student Boyan Slat (25 jaar) dat ernaar streeft al het plastic uit de oceanen te halen.