De BiD Challenge is een vanuit Nederland opgezette, internationale prijsvraag voor creatief ondernemen tegen armoede. Mensen uit de hele wereld worden gestimuleerd een ondernemingsplan op te sturen voor het starten en ondersteunen van middelgrote en kleine bedrijven in ontwikkelingslanden. De competitie is het antwoord op de beperkte (financiële) middelen voor zulke bedrijven en een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven kunnen bijdragen aan een eerlijkere verdeling van de welvaart in de wereld. Inzet van de BiD Challenge is het stimuleren van ondernemerschap om zo de levensstandaard in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Internationaal netwerk
Ondernemers kunnen tijdens de BiD Challenge niet alleen prijzengeld winnen als startkapitaal voor hun bedrijf, maar krijgen ook toegang tot een internationaal netwerk van investeerders, bedrijven en organisaties. Deelnemers krijgen coaching en advies van experts en professionals van Nederlandse topbedrijven en maatschappelijke organisaties. Via een interactief platform komen ondernemers, investeerders, bedrijven, fondsen en NGO’s met elkaar in contact.

De BiD Challenge 2007 is open voor elke startende of gevestigde ondernemer met een creatief en inspirerend voorstel voor een nieuw bedrijf of uitbreiding van een bestaand bedrijf in een ontwikkelingsland. Met de oprichting of de financiering van het bedrijf gaat een investering gepaard tussen € 5.000 en € 500.000. Daarnaast moet het bedrijf binnen drie jaar winstgevend zijn.